Kaçak balık avına geçit yok

Güncelleme Tarihi:

Kaçak balık avına geçit yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2019 15:30

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balık avı yasağının ardından ‘kaçak avlanmaya’ yönelik denetimlerini artırdı. Kentteki gölet ve barajlar ile balık satışı yapan yerlere yönelik rutin denetimler yapan ekipler, gelen ihbarları da değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Son olarak, su ürünleri kontrol teknesi ile Mogan Gölü’nde denetimlerde bulunan ekipler, göle bırakılan üç bin metre uzatma ağına el koydu. Ekipler, yaklaşık 200 kilogram kadife ve yavru sazan balığını tekrar göle saldı. Teknesiyle yasa dışı avcılık yapan bir kişiye de idari para cezası uygulandı.

TİCARİ AVCILIK TAMAMEN YASAK

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, ‘Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’e göre Mogan Gölü’nün ticari avcılığın tamamen yasaklandığı iç sular arasında bulunduğunu kaydetti. Denizi olmayan Ankara’nın sahip olduğu gölet ve barajlar sayesinde önemli miktarda balık üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Korkmaz, bu kapasitenin korunması ve sürdürülebilir balık varlığı için av yasaklarına uyulması gerektiğini vurguladı. Ankaralılardan av yasaklarına titizlikle uymalarını, uymayanları da ihbar etmelerini isteyen Korkmaz denetimlerin gece gündüz devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!