İrem yine zirvede

Güncelleme Tarihi:

İrem yine zirvede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2019 15:51

Mayıs ayında Dünya şampiyonu olan başkentli milli tekvandocu, Üniversite Yaz Oyunlarında da kürsünün ilk basamağına çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Başkentli milli tekvandocu İrem Yaman, başarı halkasına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Yaman, 30. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda, altın madalya kazandı. Kafiledeki diğer milli tekvandocu Nafia Kuş da altın madalya aldı. İtalya’nın Napoli kentinde devam eden oyunlarda, kadınlar 62 kilo finalinde yarışan İrem Yaman, Rus sporcu Iuliia Turutina’yı yenerek altın madalyaya ulaştı.  Kadınlar 73 kiloda mücadele eden Nafia Kuş ise finalde Güney Koreli Dohee Yoon’u mağlup ederek altın madalyayı boynuna taktı.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Milli sporcu İrem Yaman, kariyeri boyunca ulusal ve uluslar arası organizasyonlarda çok önemli başarılar elde etti. Yaman, son olarak Mayıs ayında İngiltere’de yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası’nda, kürsünün tepesine çıkıp, tarihe geçti. 2015 yılında Rusya’daki Dünya Tekvando Şampiyonası’nda da ilk sırayı alan İrem, Türk tekvando tarihinde, iki kez dünya şampiyonluğunu kazanan tek sporcu unvanına sahip. İrem’in, Avrupa şampiyonluğu ve grand prix birincilikleri de bulunuyor.

MİLLİLER 8 BRANŞTA KATILDI

İtalya’da düzenlenen 30. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda Türk Milli takımı; atletizm, atıcılık, tekvando, cimnastik, eskrim, judo, okçuluk ve yüzme olmak üzere, 8 branşta mücadele ediyor. Ay-yıldızlı ekipte 63 sporcu bulunuyor. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda, İrem ve Nafia’nın yanı sıra milli sporcu Özkan Baltacı da atletizm çekiç atma branşında altın madalya kazandı. Çekiç atma finalinde yarışan Özkan Baltacı, 75,98 metrelik derecesiyle altın madalyaya ulaştı. Üniversiteli milli sporcular, organizasyonun diğer branşlarında, 2 gümüş, 4 de bronz madalya kazandı.

BAKMADAN GEÇME!