İnandık kazandık

Güncelleme Tarihi:

İnandık kazandık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 14:15

Maçtan önce, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun, “Teknik ekip ve oyuncular maçı Ankara’da oynamak istiyor” sözleri, karşılığını müthiş bir destekle buldu. FIBA resmi sitesi de Ankara Spor Salonu’ndaki atmosferi övdü.

Haberin Devamı

Basketbol Erkek Milli Takımız, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur grup maçında, İspanya’yı 71-67 yenip, Çin’de yapılacak organizasyona katılma yolunda, çok büyük bir adım attı. 12 Dev Adam, Dünya ve Avrupa basketbolunun ekol ülkelerinden biri olan İspanya’yı devirip, I Grubunda liderliğe yükselirken, Ankara Spor Salonu’nu dulduran 10 bine yakın Başkentli basketbol sever, taraflı tarafsız herkesin takdirini aldı.
Zorlu maç öncesinde, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, teknik ekip ve oyuncuların maçı özellikle Ankara’da oynama yönünde talepleri olduğunu hatırlatıp, “Geçmişte, oyunculuğumuz şimdi de yönetici olduğumuz dönemde, Ankara seyircisi milli takıma büyük bir destek ve enerji vermeye devam ediyor” sözleri ile Başkentli basketbol severleri yanlarında olmaya çağırmıştı.
Salonu tamamen dolduran ve maç boyunca 12 Dev Adam’ı coşku ile destekleyen Başkent seyircisi, bir kez daha bir milli takımın zaferine tanıklık ederken, haklı bir gurur yaşadı.

Haberin Devamı

SALON ANKARA KALESİ

Uluslararası Basketbol Federasyonu Birliği’nin (FIBA) resmi internet sitesinden de salondaki müthiş atmosfere övgü geldi. FIBA, “Ankara Kalesi ve Dev Semih Türkiye’yi İspanya karşısında zafere taşıdı” başlıklı haberinde, A Milli Erkek Takımımızın rakibini mağlup ederek, evinde 5’te 5 yaptığını, 9. maçında, 7. galibiyetini alıp, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda liderliğe yükseldiğini yazdı.
Basketbol Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, İspanya maçı sonrası yaptığı açıklamada “Yüzde 90 Çin’e gideceğiz diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!