İlk metroya törenli ihracat

Güncelleme Tarihi:

İlk metroya törenli ihracat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 14:09

Türkiye’nin ilk metro ihracatı Başkent’ten yapıldı. Bangkok Green Line metro projesi kapsamında Siemens Mobility ortaklığıyla her biri 4 vagondan oluşan 22 metro tren setinin üretimini üstlenen Bozankaya, ilk metro aracını törenle takdim etti.

Haberin Devamı

Bozankaya'nın Ankara'daki fabrikasında düzenlenen törene, Bangkok Valisi Aswin Kwanmuang ile Bangkok Toplu Taşıma Sistemleri Kamu Hizmetleri Şirketi (BTS) ve Siemens Mobility üst düzey yetkililerinin yanı sıra ATO Başkanı Gürsel Baran, ASO Başkanı Nurettin Özdemir ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın katıldı. Murat Bozankaya, çevreye zarar vermeyen, enerji tasarrufu sağlayan, gürültüsüz, elektrikli ticari araçlarla Türkiye'de ve dünyada tercih edilen bir marka olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

KAYNAKLAR ÜLKEDE KALIYOR

Projelerinin tamamının, şehirlerin toplu ulaşım ihtiyaçlarına akıllı çözümler sunduğuna dikkat çeken Bozankaya, kaynakların ülke ekonomisi içinde kalmasına yardımcı olduklarını ve yüksek katma değerli ihracata katkı sunduklarını söyledi. Bozankaya, Siemens Mobility ile 2016'da kurdukları konsorsiyumla kısa sürede ilk metro üretimini başardıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bangkok Valisi Aswin Kwanmuang da Bangkok metrosunun paydaşları olan Siemens ve Bozankaya'ya kaliteli üretim ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. BTS Yönetim Kurulu Başkanı Keeree Kanjanapas ise Bozankaya tarafından üretilen ilk trenleri gördükten sonra şirketin tüm siparişlerini zamanında ve yüksek kalitede üreteceği konusunda emin olduklarını ifade etti. Siemens Mobility Üst Yöneticisi (CEO) Sabrina Soussan da Bangkok'un insan hareketliliği açısından dünyanın önde gelen kentlerinden olduğuna işaret ederek, Siemens olarak Tayland'da uzun süredir var olduklarını ve ülkeye bağlılıklarının devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!