İki yaş altı çocuklarda havuz riski

Güncelleme Tarihi:

İki yaş altı çocuklarda havuz riski
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2019 13:49

Birçok kişinin kullandığı ortak alanlar olması açısından ne kadar dezenfekte edilirse edilsin havuzların enfeksiyona sebep olduğunu kaydeden Medicana Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Shahın Guliyev, bu nedenle iki yaşından küçük çocukların havuza girmesini önermediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Guliyev, “Küçük çocuklar, havuz suyunu bol miktarda yutmakta; burunlarına, kulaklarına kaçmasın diye kendilerini yeterince koruyamamaktadırlar. Havuz suyunun en mükemmel dezenfeksiyon yöntemleri olsa bile su yutulması ile viral ve barsak enfeksiyonlara sebep olmaktadır” dedi.

İki yaş altı çocuklarda havuz riski


45-60 DAKİKA SINIRI

Guliyev, büyük çocuklarda ise havuz kullanımında dikkat edilmesi gereken konuları şöyle özetledi: “Çocukların cilt yapısına ve mevcut yaşına uygun güneş koruyucu kullanılmalıdır. Havuzda geçirilen zaman 45-60 dakika ile sınırlandırılmalıdır. Havuz gözlüğü, kulak tıkacı, burun tıkacı kullanılmalıdır. Havuza girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka duş aldırılmalı, ıslak mayosu değiştirilmeli yedek mayosu giydirilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!