Şampiyonluk yolunda engel yok

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk yolunda engel yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2019 15:23

Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan ve sporla uğraşan engelliler, uluslararası yarışmalara katılarak Türkiye’yi temsil ediyor. 101 lisanslı sporcunun bulunduğu merkezde yaşayan zihinsel engelli Ayşegül Tahtakale (31) gülle atmada toplam 20 madalyaya sahip.

Haberin Devamı

Ankara'da bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan bireyler, merkezde spor yaparken aynı zamanda branşlarında uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil ediyor. 2008 yılından beri bu merkezde yaşayan zihinsel engelli 31 yaşındaki Ayşegül Tahtakale ulusal ve uluslararası yarışmalarda gülle atmada toplam 20 madalya kazandı.

101 LİSANSLI SPORCU

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu adına lisanslı sporcuları olduğunu söyleyen Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Beken, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, bocce, yüzme, kayak gibi tüm branşlarda yarışmalara katıldıklarını söyledi. Beken, 300-400 arasında engelli insana beden eğitimi dersi verdiğini ve 101 lisanslı sporcuları olduğunu belirtti. Bütün branşlarda dereceye girdiklerini ifade eden Beken, Türkiye´de voleybol, basketbol, kayak, atletizm gibi dallarda ilk üç derecesine giren sporcularının olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

20 MADALYALI ŞAMPİYON

2008 yılından bu yana kurumda yaşayan zihinsel engelli Ayşegül Tahtakale, güllede, Türkiye’yi İtalya, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere ve Rusya’da temsil etti. Tahtakale, bu yarışmalarda 20 madalya kazandı. 2008 yılından beri Ayşegül ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Beken, “Ayşegül´ün öncesinde altyapısı vardı, 2010 yılında Türkiye´de kamplara katıldıktan sonra, 2011 yılında ilk defa İtalya´da yarışmalara katıldık. 2012 yılında Hırvatistan Atletizm Şampiyonası´nda paralimpik elemeyi geçen ilk sporcu oldu ve ikinci olarak ayrıldı” diye konuşt

31 YILDIR ENGELLİLERE DESTEK VERİYOR

Başkent'te 1988 yılında hizmete açılan, Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezi olan Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, duyusal, ruhsal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecede kaybetmesi nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan bireylere destek sağlıyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon biriminin yanında engelli bireyler, iş ve meşguliyet atölyeleri, sera ile spor salonu gibi faaliyetlere de katılıyor.

BAKMADAN GEÇME!