Huzurlu bayram için tedbirler alındı

Güncelleme Tarihi:

Huzurlu bayram için tedbirler alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2019 09:26

Ankara Valiliği, Ramazan Bayramı için kentte alınacak tedbirleri açıkladı. 9 günlük bayram tatili boyunca trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılacak, Esenboğa Havalimanı, AŞTİ ve Tren Garı’nda yaya ve motorlu devriyeler gezecek, yol bakım ve onarımları bu süre zarfında durdurulacak.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği, Ramazan Bayramı’nın huzur ve güvenlik içerisinde geçirilmesi amacıyla bir dizi tedbir aldı. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada 9 günlük bayram tatili süresince trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılacağı, alışveriş ve eğlence mekânlarında denetlemelerin sıklaştırılacağı, 31 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapımı devam eden kısa süreli yol çalışmalarına da ara verileceği duyuruldu. Valilik tarafından alınacak tedbirler şöyle:

EKİPLERİN SAYISI ARTIRILACAK

Esenboğa Havalimanı, AŞTİ ve Tren Garı’nda yaya ve motorlu devriyeler gezecek. Şehir içinde ve karayollarındaki jandarma-trafik-asayiş ekiplerinin sayısı artırılacak. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri zabıta ekipleri, alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahalleri denetleyecek. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri bayram süresince göreve hazır hâle getirecek. Nöbetçi memurluklar vatandaşların müracaatları için sürekli açık tutulacak.

GIDA SATIŞINA YOĞUN DENETİM

Toplu taşıma araçlarındaki seferlerle ilgili tedbirler önceden planlanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce gıda ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde yoğun denetimler yapılacak. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca bütün yollar mümkün olduğunca ulaşıma açık tutulacak, yol bakım ve onarımları bu süre zarfında durdurulacak. Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimler tarafından planlanırken, acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizat bayram süresince hizmete hazır hâle getirildi.

YOL ÇALIŞMALARINA ARA VERİLECEK

Valilik açıklamasında araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlar, yol yapım çalışmaları devam etmekte olan çalışma alanlarında işaret ve levhalara dikkat etmeleri konusunda da uyarıldı. Ramazan Bayramı tatili süresince trafik yoğunluğunun artacak olması nedeniyle 31 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında, yapımı devam eden kısa süreli yol çalışmalarına ara verileceği belirtildi.

BU YOLLARA DİKKAT! TRAFİK TRANSİT AKACAK

Haberin Devamı

Bayram tatilinin başlamasıyla beraber Ankara’yı diğer kentlere bağlayan yol noktalarında da bazı düzenlemelere gidilecek. 31 Mayıs Cuma günü saat 14.00’ten 4 Haziran Salı günü saat 07.00’ye, 7 Haziran Cuma saat 11.00’den 10 Haziran Pazartesi günü saat 08.00’e kadar eski İstanbul yolu, Konya yolu TŞOF Kavşağı ile Samsun yolu güzergâhında bulunan Çalışkanlar, Ortaköy Kavşağı, Şehitlik dönüşü, Maliye Noktası, Gökçeyurt, Lalahan Işıklı Kavşağı, Hızlı Tren Lalahan servis yolu geçişleri beton bariyerlerle kapatılarak trafik bu noktalarda transit olarak verilecek. Valilik oluşabilecek yoğunluk nedeniyle sürücülere alternatif güzergâh önerisinde de bulundu. 31 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında Samsun Yolu’nu kullanarak Kayseri istikametine gidecek araç sürücülerine alternatif yol olarak Ankara–Gölbaşı–Bala–Kaman–Kırşehir –Kayseri güzergâhlarını kullanmaları tavsiye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!