Hukuki mücadele sürecek

Güncelleme Tarihi:

Hukuki mücadele sürecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2019 15:57

Kırmızı-siyahlılar, hukuka güvenmekten başka çarelerinin olmadığını belirtti. Sonraki satıştan pay maddesinin, arkadan dolaşılarak devre dışı bırakılmasıyla, kulüplerin zarar göreceği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’dan, Galatasaray’a giden Taylan Antalyalı’nın transfer sürecinde yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Gençlerbirliği bir açıklama yayımladı. Açıklamada, transfer sürecinin ilk günden itibaren titizlikle takip edildiği belirtildi. Taylan’ın, bir sonraki satıştan pay maddesiyle BŞB Erzurumspor’a gönderildiği vurgulanırken, “Taylan, bizzat onursal başkanımız İlhan Cavcav’ın Bucaspor’dan, dönemin şartlarına göre yüksek bir meblağ ile kulübümüze kazandırdığı bir isimdi. Yeteneğine güvenmemize rağmen, o dönem bir türlü istediğimiz verimi alamadık. Taylan’daki cevherin farkında olduğumuz için BŞB Erzurumspor’a verirken, sözleşmeye ‘yüzde 40 sonraki satıştan pay’ maddesi koyduk. BŞB Erzurumspor bunu kabul etti ama şimdi Taylan’ın Galatasaray’a transferinde bonservis ödenmemesi söz konusu oldu. Bonservis bedeli yok ama fahiş imza parası herkesin dilinde” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Hukuki mücadele sürecek

BÖYLE İŞLERE İHTİMAL VERMİYORUZ

BŞB Erzurumspor ve Galatasaray yöneticilerinin, imza parası adı altında Gençlerbirliği’ne bonservis ödememek amacıyla böyle bir yola başvurduklarına ihtimal verilmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Süreci, avukatlarımız aracılığıyla titizlikle takip ediyoruz. Hukuki çalışmamız titizlikle sürmekte. Kulüplerin ekonomileri, yaptıkları işler, en ufak hareketlerine kadar inceleniyor iken, hukuka güvenmekten başka çaremiz yok. Ne Galatasaray ile BŞB Erzurumspor camialarını, ne de genç futbolcuyu yıpratmadan, sürecin hukuki araştırmasını yapıyoruz. Yöneticilerin, yazılan, konuşulan yöntemlere başvurduklarına, pırlanta gibi bir gencimizin de böyle işlere alet edildiğine ihtimal vermiyoruz. Hukuki takibi, hakkımızı korumak, aramak için yapıyoruz. Sonraki satıştan pay” maddesi birçok transferde kullanılıyor. Bunun suistimal edilmesi, arkadan dolaşılarak ayak oyunlarıyla devre dışı bırakılması, sonuçta tüm kulüplere zarar verir. Bugün bu yollardan faydalanarak günü kurtardığını, transferi kotardığını zannedenler, yarın en büyük zararı görecektir.”

Haberin Devamı

4 MİLYON TL İMZA PARASI

Galatasaray, Taylan Antalyalı’yı 4 yıllığına kadrosuna katarken, sarı-kırmızılı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Taylan Antalyalı’ya 4 milyon lira imza parasının yanı sıra, ilk sezon için 2 milyon lira, bir sonraki sezon için ise 2 milyon 200 bin lira ödeneceği belirtildi. Sarı-kırmızılı kulüp, oyuncuya üçüncü sene 2 milyon 500 bin, son sene ise 3 milyon lira ödeyecek. Bu transferden kısa süre önce, Antalyaspor, Taylan Antalyalı için talip olmuş, Erzurum BŞB yönetimi, 3 milyon Euro bonservis bedeli istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!