Hız limitleri ve kayıp eserler meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Hız limitleri ve kayıp eserler meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2018 09:46

Hürriyet Ankara’nın 22 Eylül’de aynı özelliklere sahip bulvarlarda uygulanan farklı hız limitlerini “Bulvarlarda limit şaştı” ve 24 Eylül’de farklı sebeplerle kaybolan kentin simge eserlerini “Kayıp aranıyor” manşetiyle gündeme getirmesinin ardından CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, iki konuyla ilgili yeni yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) bir soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Gök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle verdiği önergede, aynı özelliklerdeki bulvarlarda uygulanan farklı hız sınırlamalarını hatırlatarak, şunları sordu:

BULVARLARDAKİ ORTALAMA HIZ KAÇ

“Aynı özelliklere sahip bulvarlarda neden farklı hız sınırlamaları uygulanmaktadır? 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında kaç sürücüye Angora ve Doğukent bulvarlarında hız sınırlamasına uymadıkları için ceza kesilmiştir? Bu bulvarlarda seyreden araçların ortalama hızı 2017 ve 2018 yıllarında kaç kilometre/saat olarak tespit edilmiştir? Başkent sokak, cadde ve bulvarlarında hız sınırı standardizasyonu sağlanması için yürütülen çalışmalar nelerdir?”

KAYBOLANLAR ESERLER HANGİLERİ

Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanmasını istediği ‘kaybolan anıt ve eserler’ hakkındaki önergesinde ise, “2002–2018 yılları arasında Ankara’da çalınan veya depolara kaldırılan rölyef, heykel ve anıtları açıklar mısınız? 2002–2018 arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan değerleri açıklar mısınız? Belediye tarafından kaldırıldıktan sonra tekrar yerine konmayan kaç adet eser bulunmaktadır? Sözü geçen eserlerin kayba uğratılmasının sebepleri nelerdir? Başkent’in şehir dokusunun birer parçası olan eser ve anıtların eksiklerinin giderilmesi, korunması ve kayıt altına alınması için yürütülen çalışmalar nelerdir?” diye sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!