Hırsızlık çetesinin kıyafet oyunu

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlık çetesinin kıyafet oyunu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 10:40

Ankara’nın farklı bölgelerindeki 21 evde hırsızlık yapan 4 kadın polis tarafandan yakalandı. Önceden keşif yaptıkları evlere gündüz saatlerinde giren kadın hırsızların dikkat çekmemek için kuaföre gidip saçlarını yaptırdıkları, her semte göre farklı kıyafetler giydikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Başkent’te özellikle lüks semtlerde son 5 ayda 21 evde hırsızlık yaşanması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri çalışma başlattı. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerde güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan Hırsızlık Büro ekipleri, 4 kadının ismine ulaştı. Ayrıca bu kadınlarla birlikte hareket eden, gözcülük yapan, bazı evlerinin kapılarının açmada yardımcı olan 2 erkek de belirlendi. Yapılan çalışmalarda hırsızların Ankara ve Kayseri’de kaldıkları evlere operasyon gerçekleştirildi. Baskında K.D., Y.T., C.Ç., C.T., A.Ç. ve M.Ç. gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye çıkarılan hırsızlık çetesinin 5 üyesi tutuklanırken, bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

ÖNCE KUAFÖR SONRA HIRSIZLIK

Hırsızlık çetesindeki 4 kadının birlikte hareket ettiği, girecekleri evin bulunduğu bölgede ve apartmanda önceden keşif çalışması gerçekleştirdikleri ve ardından evlere girerek hırsızlık yaptıkları belirlendi. Kadınların dikkat çekmemek için bazı semtlerde kuaförde saç tasarımı ve makyaj yaptırıp şık giyindiği, bazı semtlerde ise yoksul bir görüntü vermeye yönelik kıyafetler kullandıkları tespit edildi. Kadınlardan oluşan hırsızlık çetesinin, girdikleri evlerde toplam değeri 210 bin lira olan takı, para ve değerli eşyalar çaldığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Tutuklanan çete üyelerinin suç dosyaları ise kabarık çıktı. K.D.’nin 20’si hırsızlık olmak üzere 25, Y.T.’nin 18’i hırsızlık olmak üzere 21, A.Ç.’nin 5’i hırsızlık olmak üzere 7, C.Ç.’nin 7 hırsızlık ve C.T.’nin ise 2 hırsızlık olayından suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Bu arada operasyon sırasında hırsızlarla aynı evde kalan H.İ.T.’nin 3, G.E.’nin ise 2 hırsızlık suçlarından kesinleşmiş hapis cezalarının bulunduğu ve aramaları olduğu da belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!