Hint bilge Tagore anısına dans gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Hint bilge Tagore anısına dans gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2019 09:37

Hint bilge, sanatkar, şair Rabindranath Tagore’nin 158. doğum yıl dönümü anısına gerçekleştirilen Tagore Festivali kapsamında “Rituranga: Mevsimlerin Bolluğu” dans gösterisi düzenlendi.

Haberin Devamı

 

Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nce Türkiye’ye davet edilen Kalamandalam grubunun Leyla Gencer Sahnesi’ndeki gösterisine, yabancı misyon temsilcileri, sanatseverler ve davetliler katıldı. Gecenin ev sahipliğini Büyükelçi Sanjay Bhattacharyya ve eşi üstlendi. Gösteride mevsimleri temsil eden Grishma (Yaz), Varsha (Muson), Sarat (Erken Sonbahar), Hemanta (Geç Sonbahar), Sheet (Kış), Vasantha (İlkbahar) temalı şarkılar seslendirildi.

ŞİİRLER EŞLİĞİNDE dans

Hint kültürünün rengârenk kıyafetlerini giyen dansçılar, şair Tagore’nin şarkılarının farklı bestelerine eşlik ederek davetlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Davetliler, dans gösterileri arasında Tagore’nin hayatından ve sanatından kesitleri de sinevizyonda izledi. Hindistan’ın Kalküta şehrinde Mayıs 1861’de doğan Tagore, Bengal edebiyatı ve müziğini derinden etkileyenler arasında yer alıyor. Festival, bu ay farklı şehirlerde dans gösterisi, resim sergisi, film gösterimi ve konferanslarla devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!