Her yağış sonrası sulara gömülüyor

Güncelleme Tarihi:

Her yağış sonrası sulara gömülüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 15:14

Anadolu Meydanı, her yağış sonrası su birikme problemi ile yayalara ve sürücülere zor anlar yaşatıyor. Su drenajının yapılmaması, yol geometrisine uygun asfalt dökülmemesi ve ilgisizlik nedeni ile Ankara’nın en önemli meydanlarından biri sular altında.

Haberin Devamı

EVLERİMİZİ İSTİYORUZ

* Mamak’ta Şirintepe ve Dutluk mahallelerinde kentsel dönüşüm için evlerimizi verdik ancak uzun süredir kiracı hayatı yaşıyoruz. Söz verdiler fakat hiçbir çivi çakılmadı. Her yer savaştan çıkmış gibi yıkıntı ve moloz ama ne bir temel atılıyor ne de bir çalışma yapılıyor. 500 TL kira yardımı alıyoruz, bunu inkar etmeyiz ama perişan ve emanet evlerdeyiz; yalıtım yok ısınamıyoruz. Hükümetin bize söz verdiği gibi kendi mahallemizde ve evlerimizde oturmak istiyoruz.

Her yağış sonrası sulara gömülüyor

İZLİ YOLDA DURAK İŞGALİ

* Ulus’ta Ankara Kalesi’ne çıkan Hisar Parkı Caddesi’nde Hisar Taksi, kaldırımı işgal ederek durak yaptırıyor. Yola devam etmek için araç yoluna inmeniz gerekiyor. Engelli vatandaşlarımız için yapılan kabartmalı kaldırım taşları hiçe sayılarak üstüne taksi durağı yapılıyor.

Haberin Devamı

KALDIRIM YOK AYDINLATMA YOK

* Alacaatlı Mahallesi 5095. Cadde’de akşam ve sabah saatlerinde yaya olarak yürümek çok zor. Çünkü ne kaldırım var, ne refüj, ne de aydınlatma. Yayalar ellerinde fener ya da cep telefonu, karanlık içerisinde taşıtlara ayrılmış yolda yürümeye çalışıyorlar. Bu caddeye acilen kaldırım, refüj ve aydınlatma yapılması gerekiyor.

Her yağış sonrası sulara gömülüyor

BARİYER BİLE DURDURAMIYOR

* Dikmen Karapınar Mahallesi 1186. Cadde’de oturuyoruz. Bu yol çok diş bir yokuş ve asfalt kalitesi yetersiz, kış aylarında burada mahsur kalıyoruz. Yaşlı ve çocuklar yürüyemiyor, araçlar mahsur kalıp yokuşun sonundaki dereye kayıyor. Yolun sonundaki bariyerler bile kayan araçları durdurmaya yetmiyor, geçen kış bir araç buradan uçmuştu. Ambulans bile inemedi bu yokuşu. Kış bastırmadan Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bu sorunlarımza önlem alsın.

SAĞA GİTSEM ÇUKUR SOLA GİTSEM RÖGAR

* Türkocağı Caddesi’ndeki yolu yapan Büyükşehir Belediyesi ekiplerini tebrik ediyorum! Yamalı, rögar kapağı bol bir yol yapmışlar. Sağa gitsem olmuyor; çukura düşüyorum, sola gitsem olmuyor kapağa çarpıyorum yani Türkocağı Caddesi’nde bir türlü düz gidilmiyor. Yetkililerden çözüm istiyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!