Her oyuncumuza ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi:

Her oyuncumuza ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 09:20

Geçmiş dönem alacaklarına yönelik sorun yaşayan futbolculardan anlayış beklediklerini vurgulayan Kaplan, “Burada en önemli konu transfer yasağını kaldırmak. Başkan ve yönetim bu anlamda büyük uğraş veriyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, sakat ve cezalı oyuncularla birlikte kadro derinliğinin az olmasından dolayı her ikinci devre, oyuncuya ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Ellerinde 10 numara pozisyonunda değerlendirecekleri Oscar’ın olduğunu dil egetiren Kaplan, şöyle konuştu:
“Antalya maçında kadroya aldık. Denizli karşısında görev yaptı ve büyük katkısı oldu. 2 gol attı, üçüncü bölgedeki etkinliğimizi artırdı. Bundan sonra Oscar ve Sadaev’den faydalanmak istiyoruz. Tabiri caizse, her oyuncunun, yağından, sütünden, şekerinden faydalanıp Ankaragücü’nü bir yerlere getirebilmek için görev vereceğiz.”

İKİNCİ YARIDAKİ HER MAÇ FİNAL GİBİ

“2. yarıya umutlu hazırlanıyoruz ve farklı olmalıyız. Motivasyonumuz iyi durumda. 17 maçımız da final gibi. Geçen sezon alnımızın akıyla nasıl çıktıysak, bu sezon da aynı şekilde; başkan, yönetim, futbolcu, teknik heyet ve taraftarımızla beraberlik içerisinde bu süreci tamamlamayı hedefliyoruz.”

İLK 3 KARŞILAŞMA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

“İlk 3 haftaa; Konya, Kayseri ve Kasımpaşa ile oynayacağız. Çok önemli ve erken final maçları. En az 7 puan bekliyoruz. Bu maçlarda, hedef puanları alırsak, çok güzel bir ortam olacak. Son bölümdeki 3 maçı geriden gelip berabere bitirdik. Takımda inanç ve direnç arttı. İyi bir aile olduk. Korcan, İlhan ve Sedat, saha içi ve dışında ağabeylik yaptı. Pinto, Pazdan ve Kulusic ve diğerleri işin bilincine vardı. A.Gücü’nün yerinin her zaman Süper Lig olması lazım. Denizli maçını kazanıp puanımızı 14 yapsaydık çok daha farklı olurdu. Artık önümüze bakıyoruz.”

BİZE YARDIMCI OLMALARINI RİCA EDİYORUM

“Geçmiş dönem alacaklarına yönelik sorun yaşayan futbolculardan anlayış bekliyorum. Burada ekmek yediler. Belki de A.Gücü sayesinde bir yerlere geldiler. Yönetim ile transfer listesi ve isimler hakkında konuştuk. Burada en önemlisi transfer yasağını kaldırmak. Başkan ve yönetim umarım verdikleri büyük uğraşın sonucunu alırlar.”

OSCAR’I İSVEÇ’E TEDAVİYE GÖNDERDİK

“Biz devrenin bitimine 6 hafta kala geldik. O dönem, Sadaev yoktu. Scarione sakattı. Scarione’yi takıma aldıranlardan birisiyim. Çağırdık, durumun nedir diye konuştuk. İsveç’e gidip, tedavi olması gerektiğini söyledik. Tedavi olup takımra katıldı. Sakat ve cezalı oyuncularla birlikte kadro derinliğimizin az olmasından dolayı, her oyuncuya ihtiyacımız var. Scarione’nin ayaklarını iyi kullandığını biliyorum. Kasımpaşa’da da çok güzel işler yapmıştı.”

KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKAR

“Kulüplerin çoğu ekonomik sıkıntı yaşıyor. Bu yukarıdakiler için de aşağıdakiler için de geçerli. 4-5 takımı ayırabiliriz. Baraja baktığımız zaman 18 puanla Gençlerbirliği var. 20 puanlı, 15 puanlı takımlar var. Mesafe neredeyse 1 maç. Bundan dolayı çok umutluyuz. Bu ligde, köprünün altından çok sular akar. İşini ciddi yapan, yüreğini ortaya koyan, disiplinli oynayan öne çıkacaktır. Biz el ele verip A.Gücü’nü iyi yerlere getirmek istiyoruz.”

A.GÜCÜ FORMASINI GİYDİRMEK İSTERİZ

“Geçen sene A.Gücü’ne Boyd’u getiren benim. Beraber çalıştık, memnunduk. Transfer tahtamız açılırsa Boyd’a A.Gücü forması giydirmek isteriz. Boyd da bildiği bir ortama gelecek. Seyircimiz onu seviyor. Biz onu seviyoruz. O da Ankaragücü’nü seviyor. Aramızda olmasını isteriz. Bir teklif iletmedik ama ayrılan oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor.”

YABANCI KONUSUNDA İYİ KARAR VERİLMELİ

“Yabancı oyuncu konusunda iyi karar alınmalı. Altyapılara önem vermeyip, oyuncu çıkartamazsak yabancı oyuncuya mecbur kalırız. Hem A.Gücü ve Gençlerbirliği’nde altyapıdan çıkarttığım oyuncularla büyük işler yapmıştım. Geçen sene de Gençlerbirliği’nde çıkarttığımız oyuncular vardı. Türk futbolunun kurtuluşu altyapıdan çıkaracağı oyunculardır. 14 yabancı bizler için lüks.”

ŞENOL HOCANIN GELMESİ EN OLUMLU ADIMDI

“Şenol Güneş’in A Milli Futbol Takımı’nın başına geçmesi verilen en iyi kararlardan biriydi. Lucescu döneminde inişli-çıkışlı bir milli takım vardı. Şenol hoca geldiğinden sonra iyi bir kadro yapılanması, birlik ve beraberlik oldu. Onun gelişi iletişim açısından da iyi oldu. Bu da sahaya yansıdı. Ben, EURO 2020’de milli takımın güzel işler yapacağını düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!