Hem anlamlı hem değerli

Güncelleme Tarihi:

Hem anlamlı hem değerli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2020 10:11

Ateş hattının sıcaklığından uzak durmayı hedefleyen kırmızı-siyahlılar, kritik maçı kazanıp önemli bir adım attı. Teknik Direktör Hamzaoğlu, “Merhum başkanımıza, zor bir maçta galibiyet hediye etmek, her şeyden önce bizleri mutlu etti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 19. haftasının açılış maçında Gaziantep FK’yi 1-0 yenen Gençlerbirliği, 3 haftalık galibiyet hasretine son verirken, tehlikeli bölgeden uzaklaşmak adına önemli bir adım attı. Hakem kararlarının öne çıktığı mücadelede, Gaziantep FK’nın iki golü, VAR incelemesi sonucu iptal edilirken, Gençlerbirliği’ni galibiyete taşıyan golü, kaptan Sessegnon ikinci yarıda penaltıdan attı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR KULÜP

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçla ilgili değerlendirmesinde, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Hamzaoğlu, Elazığ’da meydana gelen depreme ilişkin üzüntülerini dile getirerek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Hamzaoğlu, “İlhan başkanımızın vefatının üçüncü yılında ona böyle zor bir maçta galibiyet hediye etmek her şeyden önce bizleri mutlu etti. İnşallah o da orada biraz olsun mutlu olmuştur. Büyük emekler sonucunda ortaya çıkardığı bu kulübün yaşaması ve gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde yönetilmesi, gelecek yıllara taşınması çok önemli” ifadelerini kullandı.

MAÇLARA DAHA GÜVENLİ HAZIRLANACAĞIZ

Tecrübeli teknik adam karşılaşmaya yönelik değerlendirmesinde ise şöyle konuştu:
“Maçtan önce de söylemiştim. Gaziantep tam kontratak, deplasman takımı. Çok tehlikeli oyunculara sahip. Geride sağlam savunma yapıp önde hızlı oyuncularla gole gitmeyi planlayan bir takım. Geride kalabalık savunmayı aşmak için hafta içinde çalıştık. Zor da olsa bir gol bulduk, maçı kazandık. İkinci yarının ilk haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a yenilmiştik. Geçen haftaki mağlubiyetten sonra bu maç çok daha önem kazanmıştı. Önümüzde Medipol Başakşehir ve Trabzonspor maçları var. Bu galibiyet, daha güvenli hazırlanmamızı sağlayacak. İnşallah önümüzdeki haftalarda çok daha iyi bir Gençlerbirliği ortaya koyarız.”

ÖNCELİK MÜCADELE ÜZERİNE KURULUYOR

Hamzaoğlu, Gençlerbirliği’nin performansının düşmesiyle ilgili soru üzerine, şu cevabı verdi:
“Belki çok iyi futbol oynayamıyoruz ama bu saaten sonra ligde çok iyi futbol beklemek hayalcilik olur. Çünkü herkes kazanmanın derdinde. Son haftalarda aşağılarda girdabın içinde kalmamak için bir an önce puan toplama peşinde. O yüzden oyundan önce puan ve mücadele öncelik kazanıyor. Belki oyun anlamında çok iyi şeyler ortaya sunamıyoruz ama iyi bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

LİGDE HER PUAN ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği takımı, onursal başkanı İlhan Cavcav’ın vefatının 3. yıl dönümü anısına hazırlanan özel formayla sahaya çıkarken, oyuncular seremonide “Saygı ve özlemle anıyoruz” yazılı pankartla yer aldı. Maç öncesinde, statta duygulu anlar yaşandı.
Maçın bitiminde ise sevinç vardı.
Savunma oyuncularından Erdem Özgenç, “Türk futbolunun duayenlerinden, İlhan Cavcav başkanımızın formasıyla galip gelmek sevindirici oldu. Maç ortadaydı, verilmeyen penaltılar oldu. Bu galibiyet herkese hediye olsun. Hamza hocayla inanılmaz bir ivme yakaladık, tam bir aile olduk. Süper Lig’de her puan inanılmaz değerli. Gençlerbirliği’ni hak ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

MODERN FUTBOLDA VAR DEVREDE

Yeni transfer kaleci Nordfeldt, “Merhum başkanın anıldığı böyle bir günde 3 puan almak çok önemli. Düello şeklinde bir maçtı. Onların penaltısında modern dünyada uygulanan VAR kararı devreye girdi ve iptal edildi” diye konuştu.
Maçın tek golünü atan kaptan Sessegnon ise, “3 puan aldığımız için mutluyuz. Rakibin direncini daha önce kırabilirdik. Son bölümde net pozisyonları kaçırdık. Tesislerde Ahmet Oğuz sürekli şarkı söylediğinden, erik dalını öğrendim ve oynadım” ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği’nin golcüsü Stancu, Çaykur Rize maçının ardından, Gaziantep FK mücadelesinde de sakatlığından dolayı forma giymedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!