“Hedefi güncelledik”

Güncelleme Tarihi:

“Hedefi güncelledik”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 16:21

Ankaragücü, üst üste gelen 3 galibiyetin ardından ligde 5. sıraya yükselirken, Başkan Mehmet Yiğiner, rotayı Avrupa Kupalarına katılma yönüne çevirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, 6 yıl aranın ardından çıktıkları Süper Lig’in başında kendilerine ilk 10 takım arasında yer alma hedefi koyduklarını belirterek, “Hedefimizi Avrupa kupalarına katılma olarak güncelledik” diye konuştu.
Yiğiner, başarıya giden yolun çok çalışmaktan ve birliğin sağlanmasından geçtiğini vurgulayıp, şunları söyledi:
“Sezona hedefimiz doğrultusunda transferler ile girdik. Üst üste 3 maç kazandık ve puan tablosunda üst sıralara çıktık. Şu an 5. sıradayız. Teknik heyet, futbolcular, yönetim ve taraftar kenetlendi. Şehir de bunu istiyor. Tüm ekonomik imkansızlıklara rağmen bir hava yakalandı. İnşallah bundan sonraki maçları da kazanır ve çıtayı yükseltiriz. Artık ilk 10 hedefi biraz abes kaçabilir. Bulunduğumuz 5. sıradan yukarıya doğru gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz”

BORÇLARIN ÇOĞUNU KAPATTIK

“Ben, yönetici arkadaşlarım ve teknik ekip sürekli kulüpteyiz. Herkes işini eksiksiz yapıyor. Çok çalışmak da başarıyı getiriyor diye düşünüyorum. 2. ligden bu yana devamlı borç ödeyerek, belki 250-300 haciz dosyasıyla buralara geldik. Birçoğunu da kapattık. Ekonomik problemlerin olduğu yerde hocanın, futbolcuların, yönetimin ve taraftarların kenetlenmesi başarıyı getirdi.”

OYUN VE MÜCADELEMİZ İYİ

“Kalıcı başarı için ekonomik güç oluşmalı. İleriye gitmenin çabası içindeyiz. Takımda birçok sakat futbolcu var ancak buna rağmen oyun ve mücadelemiz iyi. Oyun disiplininden kopmuyoruz. Şehirde siyaset yapan veya siyaset yapmaya talip olanlar Ankaragücü’ne yakın durmuyor. Sanıyorum borcumuz olduğu için. Bunun da aşılacağına inanıyorum. İsmini veremeyeceğimiz bir kulüp, 20 yıldır Ankara’nın imkanlarından, hafriyat olarak veya otopark gelirleri olarak faydalandı. Hatta bir değil 3 kulüp yararlandı. Halk tarafından karşılığı olmadığı halde bunlar oldu. Başkalarına sağlanan imkanlar Ankaragücü’ne de sağlanabilir. Sağlandığı taktirde de biz kapı kapı gezmeyiz. İstediğimiz, geçmişteki borçları temizleyerek yolumuza devam etmek.

PAROLA HER MAÇ GALİBİYET

“Her maça galibiyet parolası ile gidiyoruz. Atiker Konya deplasmanından da puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Futbolcuların o günkü motivasyonu, mücadele gücü, oyun disiplini umuyorum mi bize oradan 3 puan getirir. Sonrasında ise Beşiktaş ile sahamızda oynayacağız. İnşallah o zamana kadar Eryaman Stadı’da yetişir ve güzel bir sinerji oluşur. İki maçtan 6 puan alınabilir. Olmazsa en kötü 4 puan alabiliriz.”

SÜPER LİGE DEĞER KATTIK

“Ankaragücü çok köklü bir kulüp. Sonradan kurulmuş ve birileri adına mücadele eden bir takım değil. Fenerbahçe Stadı’nda 2 bin 500 taraftarımız vardı. Bana göre yaklaşık bin 500 taraftarımız da Fenerbahçe tarafındaydı. Lige nasıl bir renk getirdiğimizi herkes gördü. Lige değer kattığımızı düşünüyorum. Ankaragücü şehrin takımıdır, şehir de takımı bağrına bastı. Taraftarlarımızın da takıma sempati duyan kişilerin de sayısı artıyor. Süper Lig’e renk katıyoruz ve bundan sonra da renklendireceğimizi düşünüyorum. Maç sonuçları bizi nereye götürecek hep birlikte göreceğiz. İşin gerçeği biz de merak ediyoruz. Avrupa kupalarına katılabilir miyiz bunları zaman gösterecek. Bu süreçte de şehrin dinamikleri bizimle olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!