Hedefe koşar adım

Güncelleme Tarihi:

Hedefe koşar adım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 17:35

Sezona, şampiyon olma ve yeniden Süper Ligde yer alma parolası ile giren mavi-beyazlılar, rakibini 21 sayı farkla geçip, 23. maçında, 22. galibiyetini aldı ve yoluna emin adımlarla devam etti.

Haberin Devamı

Türkiye Erkekler Basketbol Birinci Ligi’nin lideri Türk Telekom, Başkent derbisinde OGM Ormanspor’u 92-71 yenip, şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçti.
Sezona, şampiyon olma ve yeniden Süper Ligde yer alma hedefi ile başlayan mavi-beyazlılar, rakibini kendi seyircisi önünde mağlup ederken, ligde çıktığı 23. maçında, 22. galibiyetini aldı. Başkent ekibi, ikinci yarıda oynadığı maçlarda yenilgi almadı.
Karşılıklı sayılarla başlayan maçın başında iki takım da pota altından sayılar buldu. İlk 5 dakikayı önde götüren ekip OGM Ormanspor olurken, sonrasında Türk Telekom maça ortak oldu. Bu bölümde, Ormanspor’dan Rızvic 16 sayı üretirken, ilk çeyrek 23-23 berabere tamamlandı.

TECRÜBE AĞIR BASTI

Türk Telekom ikinci çeyreğe hızlı girdi. Nusret Yıldırım ile dışarıdan sayılar bulan mavi-beyazlılar, sert savunmasıyla rakibini potadan uzak tutarken, Ormanspor’u hataya zorladı. Ormanspor bu periyotta yalnızca 9 sayı bulurken, devreyi Türk Telekom, 43-32 önde kapadı. 

Haberin Devamı

İkinci yarının başında, Hasan Karabulut’un etkili oyunuyla, Ormanspor farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Kısa sürede toparlanan mavi-beyazlılar, Kaya Peker’in basketleriyle farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Üçüncü çeyrek de Telekom’un 61-54 üstünlüğünde geçildi.
Monroe’den 16 sayı
Final periyodunda, Nusret Yıldırım, üçlükleriyle ön plana çıkarken, tecrübesini ortaya koyan mavi-beyazlılar, farayı iyice açtı ve maçı 92-71 kazandı.
Türk Telekom’da, en skorer isim, 18 sayı ile oynayan Monroe olurken, Nusret Yıldırım 16, Kaya Peker ve Tj Terrance Campbell 13’er sayı üretti.
Ormanspor’da Rızvic’in 30, Hasan’ın 16 sayısı yenilginin önüne geçemedi.

TÜM MAÇLARI KAZANMAK İSTİYORUZ

Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören, sezon başında bir üst ligi de düşünerek çok iyi bir kadro oluşturduklarını belirtip, “Başkanından, masörüne, antrenöründen taraftarına kadar el ele verdik. Kalan tüm maçlarımızı da kazanmak istiyoruz” dedi.
En yakın rakiplerinden 4 galibiyet önde olduklarını hatırlatan Gören, şöyle konuştu:
Aynı iddia ve disiplin ile oynayıp, şampiyon olmak istiyoruz. Hem takım hem de bireysel olarak, planlarımızı hep Türk Telekom’un asıl yerine döneceği gün için yaptık. Bunu da başaracak güçte olduğumuza inanıyorum. 2-3 yıl önce bizimle aynı durumda olan Tofaş Basketbol takımı, altyapıya önem vererek, istikrarlı olmanın değerini gösterdi. Türk Telekom Basketbol takımı, sporcu altyapısı, kurumsal potansiyeli ve Ankaralı basketbol severlerin desteği ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde kalıcı olacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

TED VE DSİ YENİLDİ

Ligdeki diğer Başkent temsilcileri, 23. hafta maçlarını kaybetti. Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, sahasında Yalova Belediyespor’a 75-73, Ankara DSİ de deplasmanda Bursaspor Durmazlar’a 89-73 yenildi. 23. hafta geçilirken, Türk Telekom 45 puanla zirvede. Ormanspor 33 puanla 11., TED 30 puanla 14., Ankara DSİ ise 28 puanla, son basamakta bulunuyor.
24. hafta; iki başkent derbisine sahne olacak. Ormanspor-TED, Ankara DSİ-Türk Telekom maçları oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!