Hedef tarım merkezi olmak

Güncelleme Tarihi:

Hedef tarım merkezi olmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2019 08:57

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Doğal Tarım Uzmanı Mehmet Tülüce ile birlikte Gökçeyurt Mahallesi’nde hayata geçirecekleri tarım projeleri alanlarını gezdi.

Haberin Devamı

Tarım ve hayvancılığın merkezi olmak için tarımda verimliliği arttıracak çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Başkan Köse, “Tarım projelerimiz toprak kokusunu özleyenlerin adresi olacak” dedi. Bölgede tarım ile uğraşan vatandaşlarla da sohbet eden Köse, ilk olarak Tarım Park Projesi’nin alanını gezdi. 25 bin metrekarelik alanda hayata geçecek proje ile idari binalar, sebze üretim alanları, meyve bahçeleri, dinlenme ve çocuk oyun alanları, sera alanı ve otopark alanı inşa edilecek.

HEM ÜRETİM HEM SATIŞ

Proje tamamlandığında ekolojik tarım ile üretilen doğal ürünler satışa da sunulacak. Ardından 250 bin metrekarelik alanda uygulanacak EKOKÖY projesini gezen Köse, toprağın keyfini sürmek, doğayla ve toprakla zaman geçirmek isteyenlerin bu projeye hayran kalacaklarını söyledi. Proje kapsamında, sebze üretim alanları, meyve bahçeleri, aromatik bitki parselleri, gölet, tarihi köy evleri, oturma ve dinlenme alanları ile ürünlerin satışa çıkarılacağı alanlar oluşturulacak. Proje ile bölge ekonomisinin canlandırılması da hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!