Hayvan otellerinde yer kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Hayvan otellerinde yer kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 14:30

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirecek evcil hayvan sahiplerinin, can dostlarını güvenilir ellere emanet etmek istemeleri nedeniyle kedi-köpek otellerinde yer kalmadı.

Haberin Devamı

Tatile çıkmak isteyen ancak evcil hayvanlarını yanında götüremeyen hayvanseverler, özellikle uzun bayram tatillerinde kedi-köpek otellerine daha fazla talep gösteriyor. Farklı standartlara sahip otellerde evcil hayvanlara ya kafeslerde ya da daha rahat ve evi aratmayan ortamlarda hizmet veriliyor. Yeme, içme gibi temel ihtiyaçları karşılanan evcil hayvanlar, otellerde özgürce geziyor, oyun oynuyor. Kedi-köpek otellerinde günlük fiyatlar 15 lira ile 100 lira arasında değişiyor, vatandaşlar bütçelerine göre tercihte bulunabiliyor.

DUYARLILIK GİDEREK ARTIYOR

Hayvanseverler Derneği (HAYSEV) Genel Sekreteri ve kedi-köpek oteli işletmecisi Şafak Yeşilyurt, “Ankara'da son 3 yıldır çok fazla pet otel açıldı. Bu işin bir okulu, diploması olmadığı için maalesef birçok kişi pet otel işletebiliyor. Günlük 15 liraya da 100 liraya da kedi köpek bakılan oteller var. Bu kadar hayvanı bir arada tutmak ya da kaldıkları vakit içerisinde birbirlerine zarar vermelerini engellemek, keyif almalarını sağlamak çok kolay değil, bu biraz daha tecrübeyle ilgili” diyor. İşletmeci Damla Dur da evcil hayvan sahiplerindeki duyarlılığın giderek artığını, hayvanlarının da sağlıklı ortamlarda konaklaması isteği nedeniyle son yıllarda kedi-köpek otellerinde doluluk oranlarının arttığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!