Hayatını sokak hayvanlarına adadı

Güncelleme Tarihi:

Hayatını sokak hayvanlarına adadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2019 15:03

Yaklaşık 40 yıl önce 3 aylık bebeğini kaybeden Satı Karaca, ömrünü, bakıma muhtaç sokak hayvanlarına adadı. Müstakil evinde 50’ye yakın kedi ve köpeğe bakan Karaca, “Onlar benim çocuklarım” dedi.

Haberin Devamı

Pursaklar’da yaşayan Satı Karaca (59), 19 yaşındayken 3 aylık bebeğini yüksek ateşe bağlı havale geçirmesi sonucu kaybedip, eşinden de ayrılınca, kendisini bakıma muhtaç sokak hayvanlarına adadı. Karaca, müstakil evinde 50'ye yakın kedi ve köpeği beslerken, çevredeki hayvanlarla birlikte bu sayının 100'ü bulduğunu söyledi. Babasından kalan emekli maaşıyla geçimini sağlayan Karaca, evinde beslediği 50'ye yakın kedi ve köpek için bahçeye kulübeler yaptı. Hayvanların bir kısmı bahçede bu kulübelerde, bir kısma evin içinde yaşıyor. Karaca, sokakta bulduğu sakat, yaralı muhtaç hayvanları alıp, bakımını üstlenirken, bir kısmını da sağlıklarına kavuştuktan sonra tekrar bırakıyor. 

Hayatını sokak hayvanlarına adadı


40 SENEDİR ÇOCUĞUM GİBİLER

Haberin Devamı

Satı Karaca, evini açtığı bakıma muhtaç sokak hayvanlarını çocukları gibi gördüğünü belirterek, “Ben sokak hayvanlarına bakmanın bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Hayvanların da bizler gibi yaşama hakları var. Onlar her an insanlardan zulüm görüyor. Bu duruma çok üzüldüğüm için bu işe kendimi adadım. 40 senedir onlar benim çocuklarım gibi oldu” diye konuştu. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Karaca, “Çöpe atacağınız yemekleri lütfen bir kap içerisinde çöpün kenarına koyun. Bu sayede sokaktaki hayvanlar karınını doyurmuş olur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!