Hayallerini 3D ile gerçeğe dönüştürdüler

Güncelleme Tarihi:

Hayallerini 3D ile gerçeğe dönüştürdüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 14:43

Ankara Üniversitesi, 3 boyutlu yazıcıyla çocukları buluşturdu. Çocuklar, hayallerindeki oyuncakları 3D olarak tasarladı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi’nin 8-10 yaş arası çocuklar için düzenlediği etkinlikte, çocuklar önce müze gezip notlarını aldı, ardından hayal ettikleri müzeyi ve oyuncakları 3D tasarlayıp gerçeğe dönüştürdü. ‘Müzede Bir Gece’ adlı etkinlikte, Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi’ni gezen çocuklar, birçok eski oyuncağı inceleyip ellerinde kağıt kalem ile konsept oluşturmak için notlar aldı. Müze konseptini kavrayıp hayallerindeki müzeyi tasarlamak için zihinlerinde taslak oluşturdu.

SANAL MÜZELERİNİ GEZDİLER

Etkinlik Oyuncak Müzesi’nin ardından Çocuk Üniversitesi’nde devam etti. Çocuk Üniversitesi’nde hayallerini gerçeğe dönüştürmek için bilgisayarların başına oturan minikler, kendi oyuncaklarını tasarlayıp 3D yazıcıya göndererek hayallerine kavuştu. Minikler daha sonra ise diledikleri gibi oluşturacakları sanal müzenin yapımına geçti. Hayallerindeki müzeyi sanal ortamda tasarlayan minikler, VR-Sanal gözlüklerle kendi yaptıkları müzeleri gezme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

BECERİ GELİŞİMİ AMAÇLANDI

Bilişimle teknoloji üretmek için kodlamaya giriş, 3D tasarım ve VR teknolojileri temel eğitiminin gerçekleştiği etkinlikte, çocukların teknoloji kullanan değil teknoloji üreten nesiller olması için becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı.

BAKMADAN GEÇME!