Harem 20 yıldır kapalı gişe

Güncelleme Tarihi:

Harem 20 yıldır  kapalı gişe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 09:38

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenen ve bale ile klasik Türk müziğini buluşturan ‘Harem’, 20 yıldır kapalı gişe oynayarak en uzun süre sahnelenen ilk Türk balesi olma unvanı aldı.

Haberin Devamı

Harem balesinin koreografı ve rejisörü Merih Çimenciler, eseri Osmanlı’nın 700. yılı sebebiyle klasik Türk müziği üzerine iki perdelik olarak tasarladığını söyledi. Çimenciler, yaklaşık 20 yıldır Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’de kapalı gişe oynayan eserlerinden Harem balesinin, ney, kanun, bendir, kudüm gibi klasik Türk müziği sazlarıyla icra edilen ilk Türk bale eseri olma özelliğini bulunduğunu dile getirdi. Osmanlı’yı, Harem’i, cariyelerin ve sultanların nasıl yaşadığını çok merak ettiği için araştırmalar yaptığını belirten Çimenciler, “Okudum, alanın uzmanlarıyla çalıştım. 1998’de bu şekilde yazdım” dedi.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR

Çimenciler, EXPO 2010’da Şangay’da da sahne aldıklarını belirterek, “EXPO 2010’da Çinliler ayakta alkışladı. Bu gerçekten büyük gururdu bizim için. 2014’de Aşkabat’ta Türkiye’yi temsil ettik” diye konuştu. ABD’deki kadın kuruluşları ve vakıflardan Harem’in sahnelenmesi için davet aldıklarını söyleyen koreograf, farklı yeni projelerde yer almaları için teklif geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!