Haberleşme ağıyla zabıtadan kaçıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Haberleşme ağıyla zabıtadan kaçıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2019 09:44

Ramazan ayıyla birlikte kentteki dilenci sayısında artış yaşanırken, zabıta ekipleriyse ‘dilenci operasyonu’na çıktı. Yakalanan dilencilerin, arkadaşlarına cep telefonuyla haber verdiği, bu haberleşme ağı sayesinde bazı dilencilerin kaçmayı başardığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Ramazan ayıyla birlikte Başkent'e gelen dilenciler cami önleri ve ana caddelere akın etmeye başladı. Altındağ Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ise dilencilere göz açtırmamak için her gün sokak sokak gezerek operasyon yapıyor. Ekipler son olarak hastane bölgeleri ve Ulus hali etrafında ‘dilenci operasyonu’na çıktı.
Vatandaşların duygularını sömüren dilenciler, zabıta ekiplerini gördüğünde ise koşarak kaçmaya çalışıyor. Edinilen bilgiye göre, yakalanan dilenciler, aynı bölgede bulunan diğer dilencilere cep telefonu ile haber veriyor ve onları uyarıyor. Bu haberleşme ağı sayesinde dilencilerin bir kısmı yakalanırken, bir kısmı kaçmayı başarıyor.

İL DIŞINDAN GELENLER VAR

Ramazan ayı dışındaki aylarda dilenci sayısında düşüş olduğunu bildiren yetkililer, Ramazan ayı içerisinde il dışından da dilencilerin şehre geldiğini söylüyor. Dilenciler arasında, kendilerini yatalak hasta gibi göstererek vatandaşlardan para talep edenler de bulunuyor. Yakalanan dilenciler, işlemleri yapılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ‘dilenci kampüsü’ne götürülüyor. Alınan dilencilerin arasında yabancı uyruklu dilenciler varsa, buradan polis eşliğinde Göç İdaresi’ne götürülerek haklarında işlem yapılıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!