Gürültü şampiyonu trafik oldu

Güncelleme Tarihi:

Gürültü şampiyonu trafik oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 15:39

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ankara’da başlattığı ‘gürültü haritası’ çalışmasına göre, şehirlerde gürültü kirliliği nedenleri arasında ‘trafik’ başı çekti.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehirler için gürültü kirliliğinin yaşam kalitesi açısından giderek önem kazanan bir konu olduğunu belirtti. Kurum şunları söyledi: "2012'de başlatılan çalışmalarda Ankara ile birlikte 23 ilin gürültü haritası çıkarıldı. 2018 sonunda bu sayı 46’ya yükseldi. Harita sonuçları ve eylem planları incelendiğinde, il bazında farklılık göstermekle birlikte genel itibarıyla insanları en fazla rahatsız ettiği belirtilen gürültü türünün karayolu kaynaklı gürültü yani trafik olduğu ortaya çıktı.

DİĞERLERİ HAVALİMANI VE DEMİRYOLU

Özellikle büyük şehirlerde ve trafiğin yoğun olduğu ana arterlerin civarında yaşayan insanların çok daha fazla gürültüye maruz kaldıkları sonucu ortaya çıktı. Bununla birlikte yerleşim alanları içinde kalan havalimanları gürültüsü de diğer öncelikli gürültülü alan olarak tespit edildi. Ayrıca, kıyı illerde eğlence mekanları ile şehir merkezine yakın yerlerde bulunan demiryolları ve endüstri tesisleri de diğer gürültü kaynaklarını oluşturuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!