Güçlü kalmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Güçlü kalmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2019 16:00

Ankaragücü Teknik Direktörü Bayram Bektaş, bu sezon öncelikle ligi tutunmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Bu sezon çetin bir lig yaşandığını dile getiren genç teknik adam, “İhtiyacımız olan bölgelere transferlerin yapılması ve stadımızın açılmasıyla birlikte, ikinci yarı daha farklı olacağız” diye konuştu. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Bayram Bektaş, hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunu söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını 20 puanla 12. sırada tamamlayan MKE Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Bayram Bektaş, ikinci yarı hazırlıklarına başladıkları Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.
İlk yarının son maçından üç gün önce takımın başında göreve başladığını belirten Bektaş, kamptaki tek düşüncesinin, takımdaki sakat oyuncuların iyileşmesi ve birlikte çalışma ortamı yakalamak olduğunu ifade etti.
Bektaş, takımın transfer yasağının bulunduğunu hatırlatarak, “Transfer ihtiyacımız olan bölgeler var. Bir an önce transferimizin açılmasını ümit ediyoruz. İhtiyaç olan mevkilere takviyeleri yapıp Galatasaray ile deplasmanda oynayacağımız ikinci yarının ilk maçına kadar takımımızı istediğimiz seviyeye, potansiyele taşımamız lazım ki Galatasaray maçından puan ya da puanlar çıkaralım” diye konuştu.

İYİ HEDEFLERE YÜRÜMEK İSTİYORUZ

Ankaragücü’nün büyük camia olduğunu ifade eden teknik direktör Bektaş, takımın taraftarıyla da Süper Lig’e renk kattığını belirtti.
Bektaş, Ankaragücü ligde kalıcı olmalıdır ifadesini kullanıp, “Sportif yapılanma ve yapım aşamasındaki stadımızın da bitimiyle birlikte daha güçlü ilerleyip, Ankaragücü camiasının takımın önünü açmasıyla daha iyi hedeflere doğru yürümek istiyoruz” dedi.
Statlarının şubat ayında tamamlanmasını beklediklerini aktaran Bektaş, kendi sahalarında, taraftarları önünde oynamanın takım için avantaj olacağını söyledi.

GELİR-GİDER DENGESİ ÖNEMLİ

Bu sezon çok farklı bir lig yaşandığını anlatan teknik direktör Bektaş, şöyle konuştu:
“Sıralamada altta bulunan takımların çoğunun, üst sıralardaki takımlardan puan alması nedeniyle aradaki fark fazla olmadı. Puan farkındaki azalmada ligdeki kalite faktörü de etkili olduğu. Takımların, mali kriter ve sıkıntılardan dolayı istedikleri mevkiye istedikleri oyuncuları alamamaları, kaliteyi düşürüyor. Bu sene anonim şirket olan dört takımımız dışında hepsi mali sıkıntı yaşıyor. Sportif başarıdan ziyade biraz da kulüp yönetimine dikkat etmemiz gerekiyor. Bütçe, gelir-gider dengesine biraz daha dikkat edilmeli. Çoğu Anadolu takımının futbolcuya 1-2 milyon avro verme lüksü yok.”

VAR SİSTEMİ ADALETİ SAĞLAMALI

Bektaş, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemini, adaletli düdük çalınması durumunda desteklediğini ifade ederek, futbolcunun ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü pozisyonlarda da VAR’ın devreye girmesi gerektiğini savundu.
Türkiye’de kulüplerin altyapısının zayıf olmasından dolayı alttan çıkan oyuncu sayısının her geçen yıl düştüğünü ifade eden Bektaş, 10-15 yıl öncesine kadar daha fazla genç oyuncunun A takımlarda şans bulduğunu anlattı. Altyapılardaki futbolcuların iyi hazırlanması gerektiğini vurgulayan Bayram Bektaş, transferler için kulüplerde kurumsallaşmış oyuncu izleme ekiplerinin bulunmasının önemli olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

KEHİNDE DENİZLİSPOR’A GİTTİ

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün sözleşmesini sonlandırdığı Nijeryalı forveti Lenre Kehinde, Spor Toto Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Denizlispor’a gitti. Kehinde yeni takımı ile 1,5 yıllığına anlaşmaya vardı. Sarı-lacivertli ekibin Belaruslu orta saha oyuncusu Anton Putsila da Altay ile anlaşmıştı. Başkent ekibinin Şanlıurfaspor’dan ayrılan Cebrail Karayel ile anlaştığı, transfer yasağının kalkmasının ardından oyuncu ile sözleşme imzalanacağı belirtildi. Cebrail Karayel’in, takımın Belek kampında antrenmanlara çıkmaya başladığı ifade edildi.

ERDEM ANTREMANA KATILDI

Ankaragücü Belek’te ikinci yarı hazırlık kampını sürdürürken, sarı-Lacivertli ekipte sakatlıklarını atlatan Erdem Özgenç ve Kenan Özer takımla birlikte çalışmalara başladı. Sakatlığı devam eden Yalçın Ayhan ile hasta olan Moustafa El Kabir ve Thievy Bifouma ise idmanda yer almadı. Bu arada, Bursaspor’un Bifouma’yı kadrosuna katma konusundaki ısrarını sürdürdüğü ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!