Güçlü bireyler sporla yetişir

Güncelleme Tarihi:

Güçlü bireyler sporla yetişir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2019 10:22

Kick Boks Milli Takım Antrenörü Gazi Mızrak; sağlıklı, özgüveni yüksek, sosyal ve disiplinli bireylerin yetişmesinde, sporun büyük önem taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Esat’taki Flex Gym Spor Salonu’nda, çocuk ve gençlere kick boks ile muay thai branşlarında eğitim veren Mızrak, “Çocuklar, teknolojiye olan ilgileri nedeniyle, hareketsiz ve sağlıksız bir yapıya sahip. Oysaki spor, çocukların, sadece fiziksel olarak değil, bilişsel, duyusal ve psikolojik açıdan gelişimine katkı sağlıyor” dedi.

Güçlü bireyler sporla yetişir


DİKKAT EKSİKLİĞİ ORTADAN KALKAR

Sporun, sabır gösterme ve paylaşma duygusunu çoğaltmaya yardımcı olduğunu aktaran Mızrak şöyle konuştu:
“Sporla, sağlıklı kemik ve kas oluşumu desteklenir. Düzenli spor yapanlar, zamanı iyi kullanır. Ödevlerini iyi planlar, uyku ve yemek saatlerini kaçırmaz. Hayatları daha disiplinlidir. Kazanma, kaybetme duygusunu öğrenir, çalışmanın önemini kavrar. Spor, güçlüklerin üstesinden gelme hissi verir. Dikkat eksikliği ortadan kalkar. Obezite gibi problemlerin önüne geçer. Hedefimiz; sağlıklı, dinç, özgüveni yüksek ve kendini savunacak bireyler yetiştirmek. Gelecekte, uluslararası alanda ülkemizin adını duyuracak sporcular çıkarmak.”
Karate, kick boks, muay thai, boks ve vücut geliştirme branşlarında antrenörlük belgesine sahip olan Mızrak; kick boks ve muay thai sporlarında uluslararası hakemlik de yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!