Gölbaşı'nın 2 üst 1 alt geçit sınavı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşının 2 üst 1 alt geçit sınavı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 10:02

Konya Yolu’nun yer altına alınması çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan Ankara Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek Gölbaşılılar için eziyete dönüştü.

Haberin Devamı

Vatandaşlar şehrin diğer yakasına geçebilmek için önce bir üst geçide çıkıp iniyor, ardından alt geçide inip çıkıyor, finalde de yine üst geçide çıkıp tekrar iniyor. Gölbaşı’nda Konya Yolu’nun yer altına alınması çalışmaları nedeniyle Ankara Caddesi’nin kapatılarak trafiğin yan yollardan verilmesi karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar için eziyete dönüştü. Gölbaşı sakinleri mayıs ayından bu yana tam bir üst geçit olmadığı için iki üst ve bir alt geçidi kullanarak karşıya geçmek zorunda kalıyor. Örneğin bir kişi karşıdan karşıya geçmek istediğinde ilk önce bir üst geçide çıkıp tekrar iniyor. Ardından alt geçidi inip çıkarak karşıya geçiyor. Buradan tekrar üst geçide çıkıp inmek zorunda kalıyor.

40 METRE 235 BASAMAK

Vatandaşlar düz zeminlerin yanında toplamda 235 basamağı inip çıkıyor. Yaklaşık 40 metrelik mesafedeki alt geçit ve üst geçitlerde asansör ve yürüyen merdiven olmadığı için de özellikle yaşlı, hasta, engelli ve çocuklu aileler büyük sıkıntı çekiyor. Yağışlı havalarda su dolan alt geçitte ise tahta paletler yer alıyor. Vatandaşlar, çıkıp inemeyen ailelerden bazılarının karşıdan karşıya geçmek için taksi tuttuklarına da dikkat çekiyor. Okullar açıldığında sıkıntının daha da büyüeceğini ifade eden ilçe sakinleri üst geçidin kesintisiz hale getirilerek asansör veya yürüyen merdiven yapılmasını istiyor. İnip çıkanlar sıkıntıyı anlattı.Üst geçidi kullanan vatandaşlardan bazıları sıkıntılarını Hürriyet Ankara muhabirine şöyle anlattı:

Haberin Devamı

KALP KRİZİ GEÇİRECEĞİZ

Hatice Ağar: Sürekli kullanıyorum ama illallah diyorum. Kalp krizi geçireceğiz. Çıkıp inemeyenler taksi tutuyor 20-30 lira verip karşıya geçiyor. Alt geçit yağmur yağıyor su doluyor. Canını tehlikeye atıp yoldan geçenler var. Bir üst geçit olsun, düz olsun. Okul açılıyor daha da kötü olacak. Karşıda pazar var mesela şimdi gidemiyoruz. Eskiden alt geçitte asansör vardı, pazar arabamızı indirip çıkarabiliyorduk. Şimdi vatandaş da yardım etmiyor.

KARŞIYA GEÇMEK İSTEMİYORUM

Muammer Kızılırmak: Kalp hastası veya nefes darlığı olanlar için resmen eziyet. Sallanıyor, insan da korkuyor. 6-7 dakikada geçiyoruz, eskiden bir dakikada geçiyorduk. Bunu direkt yapsalar çok rahat olur. Alt geçit de perişan durumda, insan geçmeye korkuyor. Kardeşime gitmek için karşıdan karşıya geçmek istemiyorum.

TUZAK GİBİ İNSANIN BAŞI DÖNÜYOR

Haberin Devamı

Hatun Doğan: Kızım burada oturuyor gelip gidiyorum. Geçmek çok zor oluyor, belimden de rahatsızım. İşim olmadığı müddetçe buradan geçmiyorum. Geçtiğimde de yavaş yavaş, dinlene dinlene geçiyorum. Millet çok mağdur. Yürüyen merdivenli üst geçit olsa iyi olur. Bir an önce yapılması lazım. Yaşlılar çile çekiyor. Tuzak gibi, çıkıyorsun iniyorsun alta giriyorsun tekrar çıkıyorsun insanın başı dönüyor.

SIKINTI İÇİN DİLEKÇE VERDİK

Orhan Uçar: Ankara Valiliği’ne burası için dilekçe verdim. Sayın Valimizin buraya gelip sıkıntımızı görmesini istiyoruz. Geçitlerde asansör yok. Engelli, hamile, yaşlı ve çocuklu vatandaşlar için karşıdan karşıya geçmek eziyet. Okulların açılmasıyla bu yoldan geçmeye çalışan öğrenciler için tehlike oluşacak. Çözüm sağlanmasını istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!