Girişimci öğretmen dünyaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci öğretmen dünyaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 17:00

Öğretmen kökenli girişimci Haluk Ateşer, kapı çarpmaları gibi durumlarda öğrencilerin yaralanmalarını önlemek için geliştirdiği sabitleme kilit sistemini ihraç etme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde üretimini sürdüren Ateşer, Ankara'daki çeşitli köy okullarında görev yaptığını söyledi. Öğrencilerin kapı çarpmalarından kaynaklı yaralanmalarının sistemi geliştirmek için kendisine fikir verdiğini anlatan Ateşer, "Temelli TOKİ okulunda çalışırken kapılardan çok ciddi rahatsızlık duyuluyordu. Yaralanma olayları had safhadaydı. Bunun üzerine kapıları zararsız hale getirmeyi düşündüm ve 2010'da ürünün ilk prototipini ürettim. 2014'te minik bir sermaye oluşturdum ve fason üretime başladım. Kapının normal bir şekilde açılıp kapanmasına müdahalede bulunmuyoruz. Sadece teneffüslerde öğretmen kapıyı açık olarak kilitleyebiliyor" diye konuştu.

İLK İHRACAT SENEGAL’E

Ürünü başlangıçta sadece okulların kullanımı için tasarladıklarını ifade eden Ateşer, OSTİM yönetiminin küçük ölçekli işletmelerin ürünlerini dünyaya tanıtan internet platformu ile global pazara açıldığını belirten Ateşer, "Biz de bu platforma dahil olduk ve okulların dışındaki yapılarda da kapı sabitleyici sistemlere ihtiyaç olduğunu fark ettik. Senegal'de otel inşa eden yerel bir firma yangın çıkış kapılarının yangın anında açık olarak sabit durması için ürün ararken bizi buldu. Ürünün ilk ihracatını Senegal'e gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!