Girişimci kadınlar geleceğini tasarlayacak

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadınlar geleceğini tasarlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2019 15:00

Farklı sektörlerde kadın iş gücünü artımak için harekete geçen GİSAD üyeleri, ATO’nun desteğiyle kadınlara yönelik ücretsiz eğitimler sağlayacak. Pilot uygulama 3 boyutlu yazıcı eğitimiyle başlayacak, Ankara’daki eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar öğrendiklerini farklı illerdeki girişimcilere aktaracak.

Haberin Devamı

 Sektörlerinde başarıya ulaşan Ankara Ticaret Odası (ATO) üyesi kadınlar, yeni fikirleri hayata geçirecek kadınlar için, özel eğitimler ve teşvik projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. ‘Girişimci İş Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği’ (GİSAD) çatısı altında bir araya gelen kadınlar, farklı sektörlerdeki kadın iş gücünün artması için mücadele edecek. Pilot uygulama, GİSAD ve ATO’nun işbirliğinde girişimci kadınlara sağlanacak 3 boyutlu (3D) yazıcı eğitimi ile başlayacak. Ankara’da başlayacak eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar, öğrendiklerini farklı illerdeki yeni girişimcilere aktaracak. Amacımız, “Kadınları geleceğin sektörlerine hazırlamak” diyen GİSAD Kurucu Başkanı Erinç Yurter projenin detaylarını şu sözlerle anlattı:

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

“Yapay zeka ve dijital dönüşümlerle pek çok mesleğin kaybolmaya başlayacağı dönemler yaklaşıyor. Bu dönemlerde öncelikli olarak kadının işsiz kalacağı yapılan araştırmalarla ortaya çıkmış durumda. ATO’nun desteğiyle ilk olarak başlatacağımız 3D yazıcı eğitimiyle yakın gelecekte bu sektör özelinde aranacak elemanları hazır hale getirmek istiyoruz. 81 ilden gelecek kadınların illerine dönünce en az 5 kadına daha bu eğitimi vermelerini sağlayacağız. Ayrıca dışarıdan aldığımız basit materyali 3 boyutlu yazıcı ile kendimiz ürettiğimizde ülke ekonomisine de katkı sağlamış olacağız.”

YARDIMCI OLACAĞIZ

Haberin Devamı

Girişimleri başarısızlıkla sonuçlanan veya projelerinde desteğe ihtiyaç duyan kadınlara da yardımcı olacaklarını belirten Yurter, “Kadın istihdamında en önemli diğer bir konu da halihazırda iş gücündeki kadınları mesleklerinde tutundurmak olacak. Yaşayacakları zorluklar, borçlanma konularını içeren, sürdürülebilirlik sağlayacak bir yapı kazanmalarını istiyoruz. Bu doğrultu da ‘Girişimci İş Kadınları Kampı’ düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!