Gençler rövanş peşinde

Güncelleme Tarihi:

Gençler rövanş peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 14:25

Kırmızı-siyahlılar, ligin ilk yarısında kendi sahasında yenildiği rakibi karşısında bu kez kazanıp, düşme hattından çıkmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, milli maç arasının ardından bugün deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile zorlu bir puan mücadelesi verecek. Süper Lig’in 27. haftasındaki müsabaka, Yeni Malatya Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetecek.
Gençlerbirliği, son 4 maçında; 2 yenilgi (Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor) ve 2 beraberlik (Teleset Mobilya Akhisarspor ve Medipol Başakşehir) alırken, Malatya temsilcisi, oynadığı son 2 maçta Fenerbahçe ve Trabzonspor’a kaybetti.
Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşmayı, Malatyaspor 1-0 kazandı.
Gençlerbirliği’nde, kart cezalısı Palitsevich ile sakatlığı bulunan Jailton ve Ahmet İlhan Özek forma giyemeyecek. Yeni Malatyaspor’da sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor.

DEPLASMANDA BİR KEZ KAZANDI

Haberin Devamı

Bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda sadece bir kez kazanabilen Gençlerbirliği, 5 kez berabere kalırken, 7 kez yenildi. Kırmızı-siyahlılar, tek galibiyetini ligin son sırasındaki Kardemir Karabükspor karşısında aldı. Başkent ekibinin 2-0 kazandığı o maç, bu süreçte kalesinde gol görmediği tek dış saha karşılaşması oldu.
23 maçtır lehine penaltı düdüğü çalınmayan Gençlerbirliği, bu alanda ligin en uzun serisine sahip. Kırmızı siyahlılar, bu sezon sadece ligin üçüncü haftasındaki Fenerbahçe maçında penaltı kullandı.
Ligde 4 maçtır galibiyete hasret olan Gençlerbirliği, bu seriden önce oynadığı son 9 maçta yenilmedi.
Gençlerbirliği, geride kalan 26 haftada, 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyetle, 27 puan topladı ve düşme hattında yer alıyor. Malatyaspor ise 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 yenilgi sonrası elde ettiği 34 puanla 10. sırada.

HER MAÇIMIZ FİNAL

Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, iç sahada güçlü, korkulan bir takım olduklarını belirterek, “Şimdi o gücü deplasmanda da göstermenin zamanı geldi” dedi.
Cavcav, önlerinde 8 maçın olduğunu vurgulayıp şunları söyledi:
“Takımımız bu her bir finalin bilincinde. Milli maçlar arasında çok iyi çalıştılar. Bu süreçte takımla birlikte oldum. Birlik ve beraberlik içindeyiz. Camia olarak gücümüz de buradan geliyor. Bundan sonra da böyle olacak. Malatya’dan 3 puan getireceklerine inancım tam. 4 iç saha, 4 de deplasman maçı oynayacağız. Son bölümü rahat geçmek istiyoruz. Ortada 24 puan var. Gençlerbirliği’nin yukarılara bakma zamanı geldi diye düşünüyorum. Her puan altın değerinde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!