Gençler Karadeniz seferinde

Güncelleme Tarihi:

Gençler Karadeniz seferinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2019 15:02

Kırmızı-siyahlılar, zirve adaylarından Trabzonspor ile karşılaşacak. Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, yeni bir başlangıç yapıp, dipten çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yeniden döndüğü Süper Ligde oynadığı üç maçı da kaybeden Gençlerbirliği, milli maç arasının ardından yeni bir başlangıç hedefiyle, deplasmanda Trabzonspor karşısına çıkıyor. Bugün, Medical Park Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak müsabakayı, Mete Kalkavan yönetecek. Bu maçle birlikte Trabzonspor ve Gençlerbirliği, Süper Lig tarihlerindeki 69. randevuda karşı karşıya gelecek. Önceki 68 maçın; 38’ini Trabzonspor kazanırken, Gençlerbirliği 12 galibiyet elde etti. (18 maç berabere bitti)

Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan son dört lig maçının üçü 0-0 sonuçlandı.

Süper Lig’de 15 maçtır yenilmeyen Trabzonspor (10 galibiyet, 5 beraberlik), ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi konumunda. Bordo mavililer en son Şubat-Eylül 2011 arasında bundan daha uzun bir yenilmezlik serisi elde etmişti (16 maç)
Evindeki son altı maçını kazanan ve bu alanda ligde devam eden en uzun serinin sahibi olan Trabzonspor, iç sahada en son Mart-Eylül 2013 arasında bundan daha uzun bir galibiyet serisi elde etmişti (7 maç).

Haberin Devamı

ŞİMŞEKLER DEPLASMANDA KAYIP

Ligde sezonun ilk üç haftasını puansız kapatan Gençlerbirliği, tarihinde sadece bir kez sezonun ilk dört haftasında puan toplayamadı (1992/1993 sezonu)

Deplasmanda altı maçtır kaybeden Gençlerbirliği, bu alanda devam eden en uzun dış saha yenilgi serisinin sahibi. Ankara ekibi bundan önce Mayıs-Ekim 2015 arasında bundan daha uzun yenilgi serisi yaşamıştı (7 maç)
Bu sezon ligde en az şut çeken üç takımdan biri Gençlerbirliği (28, Ankaragücü ve Denizlispor ile birlikte) Süper Lig’de oynadığı son sekiz maçın dördünde gol atamayan Alkaralar, bu süreçte çektiği 79 şutta sadece dört gol bulabildi.

Bu sezon ligde kalesinde en fazla isabetli şut gören birinci (Gençlerbirliği - 23) ve üçüncü takım (Trabzonspor - 18) bu maçta karşılaşacak.
Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de attığı son sekiz golün dördünde Stephane Sessegnon’un doğrudan katkısı var (2 gol, 2 asist)
Anthony Nwakaeme, bu sezon ligde Vedat Muriç’in (24) ardından rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan oyuncu (21)
Gençlerbirliği’nde sakatlıkları süren Nadir ile Sefa forma giyemeyecek. Ahmet Oğuz ve Polamat’ın cezaları ise bitti.

Haberin Devamı

YENİLER GÖREV BEKLİYOR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, rakibin gücünü bildiklerini, bu sezon gerek Avrupa Ligi ve Süper Ligdeki çıkışını iyi analiz ettiklerini belirtip, “Bizim de kendimize göre silahlarımız var. Onları devreye sokup, istediğimizi alarak Başkente dönmek istiyoruz” diye konuştu. Kırmızı-siyahlılarda, birinci transfer döneminin son günlerinde takıma katılan, Ayite, Bjasmyr ve Ertaç Özbir Teknik Direktör Mustafa Kaplan’dan görev bekliyor.

BAKMADAN GEÇME!