Gazozuna maçlar

Güncelleme Tarihi:

Gazozuna maçlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2018 17:18

Keçiören Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nın açılış maçı Güçlükaya ve Çaldıran Mahalleleri arasında yapıldı.

Haberin Devamı

Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde bulunan spor tesisindeki maçın açılış vuruşunu Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin ile Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut birlikte yaptı. Yaşları 8 ila 12 arasında değişen çocuklardan iki mahalle takımı arasında gerçekleşen açılış maçında, geleneklerin yaşatılması için 90’lı yılların mahalle turnuvalarında geçerli olan kurallar uygulandı. Güçlükaya Mahallesi’nin Çaldıran Mahallesi’ni 4-2 yendiği maçın öncesinde ve sonrasında dağıtılan gazozlarla ‘gazozuna maç’ geleneği de yaşatıldı.

MAÇLAR TÜM MAHALLELERDE OYNANACAK

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Geleneklerine bağlı bir nesil yetiştirmek için mahalle muhtarlarımız aracılığıyla 8-12 yaş grubu gençlerimizden mahalle takımları kurduk. İkincisini gerçekleştirdiğimiz bu turnuvamız artık daha fazla ilgi görüyor. Futbol turnuvalarını farklı mahallelerde yaparak kaynaşma ortamını Keçiören’in her yerinde yeşerteceğiz” dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin de “Çocukluğumuzda ve gençliğimizde arka mahallenin kurduğu futbol takımıyla toprak sahalarda maç yapardık. Bu da toplumumuzda güçlü bir mahalle bilinci oluştururdu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!