‘Fuar alanı Etimesgut’a yapılsın’ teklifi

Güncelleme Tarihi:

‘Fuar alanı Etimesgut’a yapılsın’ teklifi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:32

Akyurt’ta 2015 yılında temeli atıldıktan sonra yapımı yılan hikayesine dönen fuar alanı için Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Etimesgut’a yapılsın” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

2004 yılında fuar alanı için gündeme gelen Etimesgut Şeker Fabrikası’nın yanındaki araziyi de hatırlatan Başkan Demirel şöyle konuştu:
“Fuar alanı projesi için en uygun ilçe Etimesgut. Çünkü, Türkiye’nin her yönüyle en hızlı büyüyen, gelişen, çağdaş ilçesiyiz. Ankara’nın gelişime en müsait güney-batı koridorunda Eskişehir Yolu ve İstanbul Yolu makasında kalan, yüksek hızlı tren, banliyö ve metro hattıyla ulaşımı en kolay ilçelerin başında geliyoruz. Türk Kuşu Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu gibi sivil havacılık kurumlarının yanı sıra askeri havaalanının ilçemizde olması ulaşım yönünden artı bir avantaj.

BİRÇOK UYGUN ALAN MEVCUT

İlçemiz Başkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversite kampüslerine ev sahipliği yaparak büyük bir öğrenci potansiyelini de barındırıyor. Fuar alanı için Şeker Fabrikası arazisi başta olmak üzere birçok uygun alan mevcut. Fuar ve ticaret merkezinin inşaatında söz sahibi olan tüm paydaşlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran’a sesleniyorum, Fuar ve Ticaret Merkezi için her yönüyle en uygun yer Etimesgut.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!