Frig Vadisi'nde turizm atağı

Güncelleme Tarihi:

Frig Vadisinde turizm atağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 14:27

Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde geniş bir alanı kapsayan Frig Vadisi Tabiat Parkı’nda turizm atağı başlatılıyor. Frig Vadisi; ATV, kano, fayton ve Kral Midas Kayığı gibi aktivitelerle doğa ve spor turizmi açısından önemli bir cazibe merkezi haline getirilecek.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ‘tabiat parkı’ ilan ettiği Frig Vadisi’nin, turizm geliştirme projesi kapsamında yapılan çalışmalarla önemli bir cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Frig Vadisi Tabiat Parkı’nda yapılacak çevre ve peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra ATV, kano, fayton ve Kral Midas Kayığı gibi aktiviteler de yer alacak.


ROMA VE BİZANS DÖNEMİ

Tarihi ve kültürel değerlerle birlikte önemli doğal güzellikleriyle öne çıkan bölgede, tarihi kaya anıtları ve yerleşimlerinin yanı sıra Roma ve Bizans dönemine ait mezar odaları ile kiliseler bulunuyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği vadide, daha fazla ziyaretçi sayısına ulaşmak ve misafirlerin bölgede daha uzun süre kalmasını sağlamak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. AA

Haberin Devamı

YILDA YAKLAŞIK 50 BİN TURİSTİ AĞIRLIYOR

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Frigya medeniyetinin başkenti Gordion bulunuyor. Frig Vadisi, tarih turizmi kapsamında yılda yaklaşık 50 bin turisti ağırlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!