Final gibi kapışma

Güncelleme Tarihi:

Final gibi kapışma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2019 14:29

Ankaragücü, Süper Ligin 31. haftasında, Çaykur Rizespor ile bugün kendi sahasında karşılaşacak. Tehlikeli bölgenin tehdidini üzerinden kaldırmak isteyen Ankaragücü, ikinci yarının en iyi çıkışlarından birini yapan ve ligde 5.’lik peşinde koşan rakibi karşısında 3 puan hedefliyor.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Ligin 31. haftasında, kritik maçlardan biri Başkent’te oynanacak. 36 puanla 13. basamakta duran ve tehlikeli bölgenin tehdidinden kurtulmak isteyen Ankaragücü, ikinci yarıdaki çıkışı ile dikkatleri üzerine çekip, ligi 5. sırada bitirmeyi hedefleyen, 39 puanlı Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi, Suat Arslanboğa yönetecek.
Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, iki takım için de zorlu bir maç olacağını belirtip, şöyle konuştu:
“Biz öncelikle 40 puanının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu maçı kazanırsak, alt gruptan iyice uzaklaşacağız. Bu sezon Eryaman Stadı’nda oynamaya başladıktan sonra sadece bir kez yenildik. O da ilk maçımızdı. Sonrasında 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldık. Seyircimizle bütünleştiğimizde gücümüz daha da büyüyor. Çaykur Rizespor, ikinci yarıdaki futbolu ile dikkati çekiyor. Tehlikeli isimleri var. Bizim de kendimize göre silahlarımız var. İleriye daha güvenle bakmak için kazanmak elbette önceliğimiz ancak bu ligde puan her zaman puandır. Oyuncularıma güveniyorum.”
Ligin ilk yarısında Rize’de oynanan müsabaka, 1-1 bitmişti.
Ankaragücü’nde kart cezalısı Kitsiou ve Pinto, forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

İVME BAŞKENT EKİBİNDEN YANA

Ankaragücü, Çaykur Rizespor ile oynadığı son 10 Süper Lig maçının sadece ikisini kaybetti. (5 galibiyet - 3 beraberlik)
Ankaragücü’nün Süper Lig tarihinde yenilgi almadan en fazla konuk ettiği rakibi Rizespor (11 maç - 8 galibiyet - 3 beraberlik)
Ankaragücü, Rizespor’u ağırladığı son 4 Süper Lig maçında rakibine gol sevinci yaşatmadı.
Süper Lig’deki son 6 maçında bir galibiyet alan Ankaragücü (3 beraberlik - 2 yenilgi), öncesinde dört maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı.
Ankaragücü bu sezon Süper Lig’de en fazla pas arası yapan takım (384); Rizespor ise en fazla top kapan ekip (385).
Rizespor bu sezon Süper Lig’de maçların son 15 dakikalarında en fazla gol yiyen takım (15)
Devre arasında Ankaragücü’ne transfer olan Dever Orgill şu ana kadar 10 maçta, 7 gole katkıda bulundu (6 gol - 1 asist); sezonun ilk yarısında Avusturya Bundesliga’da forma giydiği 16 maçta 6 gole katkı yapabilmişti (4 gol - 2 asist).

Haberin Devamı

AVRUPA ŞANSINI ZORLUYOR

MKE Ankaragücü’ne konuk olacak Çaykur Rizespor’da hedef ligi 5. sırada bitirmek. Kulüp başkanı Hasan Kartal, bunun için kazanmak zorunda oldukları bir maça çıkacaklarını söyledi. Kartal, ligde son iki haftada iki beraberlik alarak 4 puan kaybettiklerini hatırlattı.
Ligi ilk 5 içerisinde bitirebilmek için bir çok takımın mücadele verdiğini ifade eden Kartal, şöyle konuştu:
“Ligi 5. bitirecek takımın Avrupa şansı bulunuyor. Biz de bu yarışın içerisindeyiz. Rakibimiz de ligin ikinci yarısında iyi oynayan ekiplerden. Çok zorlu bir mücadele olacak. Çok iyi bir ekip olduk. Özellikle ikinci yarıda çok iyi bir ivme yakaladık. Çok kaliteli ve karakterli bir kadromuz var. Kalan maçlarda en iyisi için çalışacağız.”
Yeşil-mavili ekipte sakatlıktan çıkan Nakoulma kadroya dahil edilirken, sakatlığı devam eden Aatıf Chahechouhe Ankara’ya getirilmedi.

Haberin Devamı

TARAFTAR ORTALAMASINDA 7. SIRADA

Süper Lige 6 yıl aradan sonra tekrar çıkan Ankaragücü, taraftar ortalamasında 7. sırada yer aldı. Başkent ekibi, Eryaman Stadı’na geçtikten sonra, burada oynadığı 6 maçta, 13 bin 404 ortalamayı yakaladı. Ankaragücü, sezonun ilk yarısındaki iç saha maçlarını 3 ayrı statta oynamak zorunda kalmıştı. Listede, sırasıyla; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Konyaspor, Ankaragücü’nün önünde geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!