Filedeki gurur

Güncelleme Tarihi:

Filedeki gurur
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 13:19

Türkiye, Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 3 takımla mücadeleye başlarken, grup aşamasını sadece Başkent ekibi geçti.

Haberin Devamı

Voleybol Efeler Ligi’nde normal sezonu lider tamamlayan Halkbank, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde grup ikincisi olarak yoluna devam etti. Mavi-beyazlılar, B Grubu son maçında Alman ekibi VfB Friedrichshafen’e 3-1 mağlup olmasına karşın grubunu ikinci sırada tamamlayıp, 12’li play-off turuna yükseldi.
Türkiye, Şampiyonlar Ligi mücadelesine 3 takımla başlarken, Fenerbahçe ve Arkas, gruplarında ilk ikiye giremediği için elendi. Bu kulvarda, Halkbank tek başına kaldı.
Maça tutuk başlayan Halkbank, birinci setin ilk teknik molasında 8-6, ikinci teknik molasında da 16-12 geriye düştü. Hücumda organize olamayan Başkent temsilcisi, seti 25-14 kaybetti.

ÜÇÜNCÜ SETTE TOPARLANDI

İkinci sete Berkün’ün servisleri ve Loh’un bloklarıyla başlayan Alman ekibi, ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Halkbank, ortadan ürettiği hücumlar ve blokta yeniden etkin olmasıyla rakibinin oyunu koparmasını engelledi. VfB Friedrichshafen, ikinci teknik molasına 16-15 üstün girdiği seti, 25-21 alarak skoru 2-0 yaptı.
Üçüncü sete iyi başlayan Halkbank, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. İyi oyununu sürdüren başkent ekibi, ortadan sayılar bulmaya devam etti ve ikinci teknik molaya da 16-14 üstün giren takım oldu. Karşılıklı sayılarla çekişmeli geçen seti, ev sahibi takım, 26-24 kazanarak durumu 2-1’e getirdi.
Dördüncü setin ilk teknik molasına 8-7 Alman temsilcisi önde girdi. 3. setteki direncini sürdüren Halkbank, ortadan sayılar üretti. Manşet problemi yaşayan Halkbank’ın genç kadrosu karşısında zorlanmayan ve 2. teknik molaya 16-14 önde giren VfB Friedrichshafen, seti de

Haberin Devamı

25-19 ALARAK MAÇTAN 3-1 GALİP AYRILDI

Maç öncesinde grupta VfB Friedrichshafen ilk, Halkbank da ikinci sırada yer alarak 12’li play-off turuna yükselmeyi garantilemişti.

HEDEF 4'LÜ FİNAL

Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde, grup maçları sonunda; grup birincileri ve grup ikincileri ile en iyi skora sahip, iki üçüncü takım play-off 12 etabına yükseldi. Kura çekiminde; grup birincileri ve en iyi bir grup ikincisi takım bir kavanoza, geri kalan dört ikinci takım ve iki üçüncü takım başka bir kavanoza konarak kura çekimine katılacak. Deplasman usulü oynanacak play-off 12 etabı sonrası 6 takım play-off, 6 etabına yükselmeye hak kazanacak. Dörtlü final etabı ise ev sahibi takım ile en iyi üç takım arasında oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!