Fabrika işçilerinin trajikomik hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

Fabrika işçilerinin trajikomik hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2019 14:55

Geçtiğimiz yıl açılan, Ankara tiyatro ve sahne performansları hayatına yeni bir soluk getiren Sahne 367, üçüncü oyunu ‘Japon Kuklası’nı Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu. Bir fabrikada geçen oyunda, işçi ve patron ilişkisi mizahi bir dille anlatılıyor.

Haberin Devamı

İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun kaleme aldığı ‘Japon Kuklası’, Türk tiyatrosunun sıra dışı yönetmenlerinden İlham Yazar rejisiyle sahneye kondu. Sezon boyunca Sahne 367’de izleyici ile buluşacak oyunda fabrikada çalışan işçilerin çalışma koşulları ve patron-işçi ilişkisi anlatılıyor. Tel örgülerle çevrili bir sahnede oynanan oyun, genç oyuncuların başarısı ve Yazar’ın yine zeka pırıltılarıyla dolu rejisiyle büyük beğeni kazandı. İlham Yazar oyunla ilgili şu bilgileri paylaştı:

BİLKENTLİ ÖĞRENCİLER OYNUYOR

Oyunda Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümü öğrencileri yer alıyor. Oyun, İtalya’da bir fabrikada geçen gerçek bir hikâyedir. Ezen ezilen, sömüren ve sömürülen hikayesi. Temel olarak kapitalizm, işçi ve patron ilişkisini anlatır. Yazar Fo, halk tiyatrosu yapar. Halkın anlayacağı dilde anlatır derdini. Biraz eğlenceli bir anlatım tarzı olmasına rağmen, insanın burun direğini sızlatır aslına bakıldığında.” Oyunun kadrosunda, Beril Pozam, Burak Günaydın, Ecem Aydın, Ege Kesmeci, Burçak Kaya, Orkun İzan, Selim Galip, Turgay Korkmaz, Yağmur Uzunoğlu, Yeliz Balım yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!