Etimesgut’tan tarihi adım

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut’tan tarihi adım
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 13:50

Başkent ekibinin kulüp başkanı Hasan Kartal, “Türk sporuna örnek olacağı düşüncesindeyim. Seçildiği dönem itibarıyla kulübün yapacağı borçların tamamından yönetim sorumlu olacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de kulüplerin çoğu geçmiş dönemlerdeki borçlanmalardan kaynaklı ekonomik sorunlar nedeniyle zor günler geçirirken, TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Etimesgut Belediyespor, tarihi bir adım attı ve tüzüğüne “kulübün borçlarından yönetim sorumludur” maddesi ekledi. Genel kurulda, tüzüğe eklenen maddeyle kulüp borcundan, yönetim sorumlu tutulacak.
Tüzük değişikliğiyle ilgili bilgi veren kulüp başkanı Hasan Kartal, “Türk sporuna örnek olacağı düşüncesindeyim. Seçildiği dönem itibarıyla kulübün yapacağı borçların tamamından yönetim sorumlu olacak” dedi.

BU İŞİN KAÇIŞI OLMAYACAK

Borcun yönetim içinde paylaşılacağını belirten Kartal, şöyle konuştu.
“Başkana yüzde 60, yönetim kuruluna yüzde 40 düşündük. Yönetimin borcu 1 milyon ise 600 bin lirası başkanın, 400 bin lirası da yönetim kurulu üyelerine bölünecek. Borcu ödemekle yükümlü olacaklar. Herkes düzgün yönetecek. Herkes borçlanırken düşünecek. Neticede kendisi ödeyecek. Süper Lig’deki bir kulübü yanlış yönetmezseniz. Bir yönetici hiç para vermeden kesinlikle idare edebilir. Çünkü ne yapacak, har vurup harman savurmayacak. Yüksek bedellerle, garanti ödemelerle sporcu almayacak. Sözleşmeye imza atıyorsa onu düşünecek. Borcun ödenmemesi durumunda nasıl bir yol izlenecek. Bir yönetim, 1 milyon borçlandı ve yönetimi devretti. Başka bir yönetim geldiğinde anında o yöneticilere bu maddeyi tebliğ edecek. Borçlarını belirleyecek ve noter aracılığıyla onlara tebliğ edecek. Tebliğ ettikten sonra 2 ay içinde ödemezse yasal yollara gidecek. Eğer yasal yollara gitmezse kendisi de sorumlu olacak. Yeni seçilen yönetim bunu savsakladı ve sümen altı ettiyse o zaman kulübün, derneğin üyelerinden bir kişi, yasal yollara başvurabilecek. Yani bu işin kaçışı yok.”

Haberin Devamı

HERKES ALTYAPIYA YÖNELMELİ

“Bu maddeyi koyduğunuz zaman kulüplere yönetici bulamayabilirsin. Fakat yönetime de düzgün insanlar gelir. Kulüpler düzgün yönetilir. Samimi söylüyorum, eğer bu maddeyi kulüpler tüzüklerine koysun, Türk futbolu kesinlikle kurtulur. Kulüplerin yüksek bonservis bedeli ödeyerek transfer yapmak yerine altyapıya yönelir.”

Haberin Devamı

GÖKÇEK'TEN TEMLİK ÇIKIŞI

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gökçek, Türk futbolunda kulüplerin yaşadığı sıkıntıların son bulması için öneride bulundu.
Gökçek, “Futbolumuzun kurtuluş reçetesinde olmazsa olmaz 1 numaralı şart bu olmalı: Kulüpler, yönetim kurulu göreviyle sınırlı olmak üzere bir önceki yıl gerçekleşen gelir bütçesinin yüzde 5’ini aşan miktarda kulüp gelirlerini ve alacaklarını temlik edemezler. Bu hükme aykırı yapılan temliklerde, kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri müştereken ve müteselsilen sorumludurlar” ifadelerine yer verdi.
Gökçek, önerisinin gerçekleşmesi durumunda Türk futbolunun kurtulacağını vurgulayıp, “Kulüp üzerinden ön plana çıkmaya çalışan, kulübü borç batağına sürükleyen, sporcu ve teknik heyet vesaire seçimlerinde gelişi güzel davranan, menajerlik sistemine dikkat etmeyen yönetici profilinden uzaklaşıp, gerçek anlamda futbola ve spora katkı sağlamaya çalışan kişileri futbol dünyamıza kazandırırız” görüşlerini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!