Esenboğa metrosunu bakanlık yapacak

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa metrosunu bakanlık yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 15:38

Ankara'da, Esenboğa metro hattı bağlantısı kapsamında Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kesiminin inşası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yapılacak.

Haberin Devamı

 

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada, “Esenboğa Metrosu Keçiören Kuyubaşı İstasyonu–Esenboğa Havalimanı–Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasındaki raylı sistem bağlantısından oluşacak. Bu hat, mevcut Tandoğan–Keçiören (M4) Metro ağına Kuyubaşı istasyonundan Esenboğa Havalimanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin şehir merkezi metro hatlarına bağlantısını sağlamak amacıyla planlandı” demişti.

GÜNLÜK 700 BİN YOLCU

Esenboğa Metrosu’nun günlük 700 bin yolcu kapasitesine göre planladıklarını ifade eden Arslan şu bilgileri vermişti:“Raylı sistem hattı 7 istasyondan oluşacak ve 26 kilometre olacak. Esenboğa Metrosu, Keçiören Metrosu Kuyubaşı istasyonuna entegre edilecek. Buradan da aktarma ile Esenboğa Havalimanı ve Çubuk’taki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar gidecek. Yapımı devam eden AKM–Gar–Kızılay Metro uzantısı projesi ile Keçiören (M4) metrosu, Kızılay merkeze kadar uzatılacak. Böylece, proje tamamlandığında Esenboğa’dan metroya binen vatandaşlar, şehir merkezindeki tüm metro hatlarına aktarma yapabilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!