Esenboğa Metrosu ihaleye gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa Metrosu ihaleye gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 16:27

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Esenboğa Metrosu’nun ayrıntılarını Hürriyet Ankara’ya açıkladı. Esenboğa ile şehir merkezini birbirine bağlayacak olan metro, Keçiören Kuyubaşı istasyonundan şehir merkezindeki metro hatlarına bağlanacak. 7 istasyonlu, 26 kilometre uzunluğundaki metro hattı günlük 700 bin yolcu kapasitesine sahip olacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çalışmalarına başladık” diyerek müjdesini verdiği Esenboğa Metrosu’nun ayrıntılarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hürriyet Ankara’ya açıkladı. Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezini birbirine bağlayacak olan metro için etüt proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Arslan, hattın yapımının Ulaştırma Bakanlığı’nca üstlenilmesi için Bakanlar Kurulu’na başvurduklarını ve Bakanlar Kurulu kararının alınmasının hemen ardından yapım ihalesine çıkılacağını söyledi.
Esenboğa Metrosu’nun “Keçiören Kuyubaşı İstasyonu–Esenboğa Havalimanı–Yıldırım Beyazıt Üniversitesi” arasındaki raylı sistem bağlantısından oluşacağını belirten Arslan, “Bu hat, mevcut Tandoğan–Keçiören (M4) Metro ağına Kuyubaşı istasyonundan Esenboğa Havalimanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin şehir merkezi metro hatlarına bağlantısını sağlamak amacıyla planlandı” dedi.

Haberin Devamı

GÜNLÜK 700 BİN YOLCU KAPASİTELİ

Esenboğa Metrosu’nu günlük 700 bin yolcu kapasitesine göre planladıklarını ifade eden Arslan, raylı sistem hattının 7 istasyondan oluşacağının ve 26 kilometre olacağını kaydetti. Bakan Arslan’ın verdiği bilgiye göre, Esenboğa Metrosu, Keçiören Metrosu Kuyubaşı istasyonuna entegre edilecek. Buradan da aktarma ile Esenboğa Havalimanı ve Çubuk’taki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar gidecek. Yapımı devam eden AKM–Gar–Kızılay Metro uzantısı projesi ile Keçiören (M4) metrosu, Kızılay merkeze kadar uzatılacak. Böylece, proje tamamlandığında Esenboğa’dan metroya binen vatandaşlar, şehir merkezindeki tüm metro hatlarına aktarma yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!