Eryaman’da can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2019 10:26

Ligin dibinden uzak durmak isteyen Ankaragücü, kendisiyle aynı sıkıntıyı yaşayan Fenerbahçe ile kritik bir 90 dakikaya çıkacak.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Lig’in 27. haftasında bugün Fenerbahçe ile zorlu bir puan mücadelesine çıkacak. Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak müsabakada hakem Mete Kalkavan görev yapacak. Ligde 31 puanlı iki takımın mücadelesi öncesinde, averajla Fenerbahçe 13., MKE Ankaragücü ise 14. sırada yer alıyor. Kazanan takım, dipten uzaklaşma yolunda önemli bir adım atacak. Başkent ekibinde sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

LİGDE 100. KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Ankaragücü ile Fenerbahçe ile Süper Lig’de bugün 100. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 99 maçta Fenerbahçe’nin galibiyet sayısında 63-10 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Renktaşlar, 26 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin ligde attığı 184 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 65 golle karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı MKE Ankaragücü 3-1 kazandı.

ANKARA’DAKİ MAÇLARDA DA GERİDE

İki takım ligde şimdiye dek Ankara’da 48 kez karşılaştı. fenerbahçe, genel toplamdaki üstünlüğünü Ankara’daki maçlarda da göstererek, renktaşına galibiyet sayısında 27-6 üstünlük kurdu. İki ekip Ankara’daki 15 maçta da eşitliği bozamadı. Başkentte Fenerbahçe 82, MKE Ankaragücü 32 gol attı. Taraflar başkentte en son 2011-2012 sezonunda karşılaştı, Fenerbahçe 2-0 galip geldi.

BEŞTEPE’DE ÖZEL KONUKLAR

Haberin Devamı

Afrin operasyonunun ilk şehidi Musa Özalkan’ın vasiyeti doğrultusunda Suriye Çobanbey’de açılan Kurt-Ar Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kültür Evi Futbol Takımı, Ankaragücü’nün tesislerinde teknik ekip ve futbolcularla buluştu.
Başkent ekibinin davetlisi olarak Beştepe Tesisleri’ne gelen 11-14 yaş grubundaki çocuklar ilk olarak tesisleri gezdi. Üçü Arap, dokuzu da Türkmen olan futbol takımı oyuncuları antrenman sahasında bir süre topla oynayıp, MKE Ankaragücü bayrağı ile objektiflere poz verdi.
Kendi yaptırdıkları ve üzerinde “Lacivert gecelerden güneşli günlere” yazılı pankartla fotoğraf çektiren minikler sonrasında tesislerde yemek yedi. Yemekte misafirleri ziyaret eden teknik direktör Mustafa Kaplan çocuklarla tek tek ilgilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!