Eryaman’da büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2019 10:18

Gençlerbirliği ile oynanan TSYD Kupası maçında, yönetime tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarların, kombine kart ücretlerindeki indirimin ardından nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Haberin Devamı

Ankaragücü Süper Ligin ikinci haftasında Kayserispor’u ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.15’te başlayacak maçı, Ali Şansalan yönetecek. Ligin ilk müsabakasında Konyaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Ankaragücü, yeni sezonda ilk kez resmi maçta taraftarının karşısına çıkacak. Gençlerbirliği ile oynanan TSYD Kupası maçında, yönetime tepki gösteren ve istifaya davet eden sarı-lacivertli taraftarların, kombine kart ücretlerindeki indirimin ardından nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

İKİ MÜSABAKAYI DA KAZANDILAR

Ankaragücü, geçen sezon Kayserispor’u Süper Lig’deki iki maçta da yendi. Sarı-lacivertliler, lig tarihinde rakibini ilk kez üst üste üç kez mağlup etmek için sahada olacak. Ankaragücü ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Kayserispor, daha önceki 12 karşılaşmada aynı sayıda mağlubiyet almıştı (8 galibiyet, 2 beraberlik) Ankaragücü, iç sahada oynadığı son 7 Süper Lig maçını kaybetmedi. Bu maçlarda 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Son 12 Süper Lig maçında kalesini gole kapatamayan ve bu alanda ligde halen devam eden en uzun gol yeme serisinin sahibi olan Kayerispor, bu süreçte toplam 23 gol yedi.

İLHAN BU MAÇLARDA ‘PARLIYOR’

Geçen hafta Konyaspor ile 0-0 berabere kalan Ankaragücü, Kayserispor filelerini havalandıramazsa 1999-2000 sezonundan bu yana ilk kez ligin ilk iki haftasını gol sevinci yaşayamadan tamamlamış olacak. Süper Ligin ilk haftasında Medipol Başakşehir’in (yüzde 71.2) ardından en düşük pas yüzdesi yakalayan takım Ankaragücü oldu (yüzde 72.9)
Ankaragücü forması giyen İlhan Parlak’ın Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı takım Kayserispor. Parlak, 5 kez bu maçlarda gol sevinci yaşadı. Kayserispor’u çalıştıran Hikmet Karaman, teknik direktörlük kariyerinde Ankaragücü deplasmanında çıktığı yedi Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi (Başında olduğu takımlar; 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı)

Haberin Devamı

UFAK DOKUNUŞLA SORUNLAR AŞILIR

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Konya maçında, eksikleri gördüklerini, 1-2 haftaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Transfer yasağını kaldırdıktan sonra yeni bir teknik direktör ihtiyacı doğarsa yeni bir isimle anlaşabileceklerini belirten Yiğiner, şöyle konuştu: “Aksi takdirde düzeni bozmayız. Son dönemlerde yerli hocalarımız gayet başarılı, o sebeple yerli bir teknik direktörle çalışmak istiyoruz. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma gereği borçların yapılandırması gerekiyor. Bizim borçlarımızla ilgili bir yapılandırma hayata geçmedi. Yapılandırma hayat geçince transfer yasağını kaldırıp belirlediğimiz oyuncuları takıma monte edeceğiz. Hükümet yetkililerin de bir adım atması lazım. Milyarca borcu olan Beşiktaş ve Galatasaray bile faydalandı. Biz neden faydalanamıyoruz.

İLK HAFTADA BÜTÜN ÜRÜNLER BİTTİ

“Ankaragücü mağazamıza yoğun ilgi oldu. Formaları hazırlayan firma yetkilileri bizi ziyarete geldi, görüşlerimizi aldı. Çünkü, camia olarak umulmadık bir performans sergiledik. Çok fazla ürün sattık, kısa sürede diğer kulüpleri geçtik. İlk haftada bütün ürünler bitti. Başarının anahtarı birlik ve beraberliktir. Bu sebeple bu sezon, ‘Birlikte Güçlüyüz’ diyoruz. Ufak bir dokunuşla neler yapacağımız herkes görecek. Kimse dert etmesin. Sadece adalet istiyoruz.”

KOMBİNE ÜCRETLERİ PROTESTO EDİLDİ

“Kombine fiyatları konusunda taraftarlarımız bizi protesto etti. Ankaragücü’nü hep birlikte ileriye taşımamız gerekiyor. Jest yapıp kombine fiyatlarını indirdik. Bize bir adım geldiler, biz de onlara on adım gittik. Pozitif olacağız ve herkesi tribünlere getireceğiz. Şehit ve gazi aileleri bu ay sonuna kadar kombinelerini ücretsiz alabilecek.”

BAŞKAN YAVAŞ İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştük. Ankaragücü için imkanlarını seferber edeceğini söyledi ancak net bir meblağ ortaya konmadı. İlerleyen dönemde iyi gelişmeler olacaktır. MKE’den henüz bir adım atılmadı. Herhangi bir gelir sağlanamadı. Camia olarak büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Bu kulübün kuruluşunda, İmalat-ı Harbiye işçilerinin önemli bir payı var. Bunu unutmamaları lazımdı. Süper Lig’de oynayan bir takımın sponsorluk rakamı bellidir. MKE’den halen destek bekliyoruz, umutluyuz.”

Eryaman’da büyük buluşma


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!