Engelsiz filmlere ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz filmlere ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2019 16:30

Bu yıl 7.si düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin Engelsiz Yarışma bölümünde yarışan filmlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Gecede ‘Sibel’ ve ‘Anons’ filmleri, dört ödülün de sahibi oldu.

Haberin Devamı

Goethe Enstitüsü’nde düzenlenen gecenin sunuculuğunu sinema yazarı Melikşah Altuntaş yaptı. Törene ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Saad Bokhari, Hollanda Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate’nin yanı sıra çok sayıda sinemasever ve davetli katıldı. Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve Eskişehir’de de düzenlenen festivalin ‘Engelsiz Yarışma Bölümü’nde dört film izleyici ile buluştu. Jüri üyeleri yapımcı Yonca Ertürk, film eleştirmeni ve senarist Burak Göral ve sanat yönetmeni Natali Yeres ile birlikte festivalin seyircileri ödül alan filmleri belirledi. Gecede yönetmenliğini Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Sibel’ filmi En İyi Senaryo ve Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ‘Anons’ filmi ise En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödülünü aldı.

Engelsiz filmlere ödülleri verildi


FİLM İZLEMEK HERKESİN HAKKI

Hollanda Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate, film izlemenin herkesin hakkı olduğunu düşündüğünü belirtti. En İyi Yönetmen Ödülü’nü filmin idari yapımcısı Sinan Yusufoğlu’na takdim eden A.B.D Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Saad Bokhari ise festivalin, engellik meselesine karşı endişesi ve korkusu olan herkes için bir fırsat ortaya koyduğunun altını çizdi. En İyi Film Ödülü’nü jüri üyesi Yonca Ertürk’ün elinden alan ‘Anons’ filminin başrol oyuncusu Şencan Güleryüz de, filmin meslek hayatının son zamanlarında çok büyük motivasyon yarattığından bahsetti.

Engelsiz filmlere ödülleri verildi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!