Engelliler için ‘Engelsiz Adalet’

Güncelleme Tarihi:

Engelliler için ‘Engelsiz Adalet’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 14:52

Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi, engellilerin adalete erişimde yaşadığı sorunları gidermeyi hedefleyen ‘Engelsiz Adalet Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Projenin hak eğitimi, bilinçlendirme kampanyaları, avukata erişim kolaylığı, adli yardım sisteminin engellilere uyumluluğu, avukatların işaret dili öğrenmesi gibi alt başlıklar içerdiği belirten Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan şunları söyledi:
“Projemiz, farkındalık eğitimi almış avukatlar ve onlara eşlik edecek hukuk öğrencileri kanalıyla engellilere bizzat hukuk hizmeti götürmeyi amaçlıyor. Engellilerin avukat bulma, noterde vekâletname verme gibi ihtiyaçları giderirken yaşadıkları sıkıntıları değerlendirdik. Proje hayata geçtiğinde işaret dili eğitimi olan avukatlarımız, bir telefonla baroya uluşan engelli vatandaşın yanına giderek sorunun çözümü için destek sağlayacak. Proje için Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden de destek taleplerimiz olacak. Ankara özelinde başlatacağımız projeyi, bir sonraki safhada diğer barolara ve bakanlıklara sunup Türkiye genelinde yaygınlaşması için çalışacağız. Hedefimiz, engelli bireylerin adalete erişimindeki engelleri ortadan kaldırmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!