Engelli vatandaşın kaldırımla imtihanı

Güncelleme Tarihi:

Engelli vatandaşın kaldırımla imtihanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 15:30

Yüzde 93 engelli emekli doktor Bülent Istakoğlu (67), geçtiğimiz günlerde Bahçelievler 7. Cadde’de yoldaki bir çukur sebebiyle kaza yaptı.

Haberin Devamı

Akülü sandalyesiyle caddede ilerleyen Istakoğlu, sandalyesinin tekerinin çukura takılmasıyla sandalyesinden yere düştü. Kaza sebebiyle yaralanan Istakoğlu, 153 Mavi Masa hattını aramasına rağmen geri dönüş alamadığını iddia etti. Kaldırımlardaki engelli rampalarının da asfalt seviyesinden yüksek olduğunu ve bu durumun da risk oluşturduğunu kaydeden Istakoğlu şunları söyledi:

UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

“Dışarı çıktığımda çok korkuyorum. Görünmeyen o kadar çok çukur ve kırık kaldırım var ki düşmem an meselesi haline geliyor. Kaç kez bu şekilde düştüm, çok utanç verici bir durum. Kaldırımda ilerlerken insanlara çarpmamak için kenardan gitmem şart ama kaldırımların yan tarafları sağlıklı bir insanın bile geçişi için fazlasıyla bozuk. Rampalar ve rögar kapakları en büyük engel. Sosyalleşmek, dışarı çıkıp hava almak her vatandaşın hakkı ancak sokaklar benim gibi engelli vatandaşlar için adeta tuzaklarla doldurulmuş durumda. Belediye görevlilerini rampaları hafifletip yolları onarmaya davet ediyorum, bunlar çok masraflı veya uzun süren işler değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!