Engelleri de sınırları da aştılar

Güncelleme Tarihi:

Engelleri de sınırları da aştılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2019 15:04

Ankara’da engelli öğrenciler için tasarlanan MEB SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 4 öğrencisi, ERASMUS ile Romanya’da programlama eğitimi aldı. 4 öğrenci de nisan ayında Almanya’ya gitmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Lisede serebral palsili çocukların normal gelişim gösteren akranlarıyla aynı çatı altında mesleki eğitim aldıklarını anlatan Okul Müdürü Dilek Saran, “Mezun olduklarında istihdama katılarak hayatlarına devam etmeleri asıl amacımız. Okulumuzda tersine kaynaştırma uygulanıyor” bilgisini paylaştı. Saran, okul için de bir ilk olan projeye ilişkin, “ERASMUS Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) kapsamında bilişim alanında bir proje hazırladık. İsmi Arduino Programlama. Çocuklarımız iki hareketlilik yapacak. Birini Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirildi. 14 günlük staj eğitimi aldılar. Şimdi ikincisi de nisan ayında Almanya’da olacak. Çocuklarımız güzel bilgiler edindiler. Yurt dışından dönüşlerinde tecrübelerini okuldaki laboratuvara da yansıttılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

ZORLANMADAN DEVAM EDECEKLER

Romanya’ya dört serebral palsili kaynaştırma öğrencisi, velileri ve okuldan eğitimciler olmak üzere toplam 10 kişinin gittiğini söyleyen Saran şunları söyledi:
Almanya’ya da aynı sayıda öğrencimiz gidecek. Arduino programlama, akıllı ev aletleri ile ilgili bir programlama. Burada serebral palsili öğrencilerimiz için bunun farklı bir önemi var çünkü çocuklarımız birden fazla yetersizliğe sahip, fiziki engelleri var, görme ve işitmede sıkıntıları var. Eğitim sayesinde zorlanmadan hayatlarına devam edebilecekler.”

İNGİLİZCEM GELİŞTİ

Romanya’da bilişim eğitimi alan lisenin serebral palsili öğrencilerinden 17 yaşındaki İrem Yılmaz, “Farklı insanlar, kültürler tanıdım. Bu, benim için çok iyi oldu. Çok güzel geçti” diye konuştu. Yağmur Özdemir, seyahatinin çok güzel geçtiğini ve çok önemli bir deneyim olduğunu dile getirdi, Orhan Hamza Üstüner de “Alanım olan bilişimle ilgili çok iyi şeyler öğrendim, İngilizcem gelişti. Yeni insanlar, kültürler tanıdık, çok güzeldi” ifadesini kullandı. Anıl Berk Gökmen ise, “Çok güzel şeyler öğrendik. Okulda da bununla ilgili dersler görmeye devam ediyoruz. Yurt dışına çıkmak, eğitim alabilmek çok güzel” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!