En kritik 2 hafta

Güncelleme Tarihi:

En kritik 2 hafta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2020 09:25

Sarı-lacivertliler, küme düşme hattının içinde bulunan Kayserispor ile deplasmanda karşılaştıktan sonra, lige tutunma adına aynı kaderi paylaştığı Kasımpaşa’yı konuk edecek.

Haberin Devamı

Süper Ligin ilk yarısını 12 puanla 17. sırada tamamlayan Ankaragücü, ikinci devrenin ilk müsabakasında İttifak Holding Konyaspor’a 1-0 yenilip, taraftarını hayal kırıklığına uğratırken, diğer maçlarda alınan skorlarla birlikte, ligin seyri farklı bir boyut kazandı.
İttifak Holding Konyaspor maçını kazanıp, rakibiyle puanını eşitlemeyi hedefleyen Ankaragücü, uzatma anlarında yediği golle maçtan 1-0 yenik ayrılınca, rakiplerinden biriyle arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. Sezon sonunda olası bir ikili averajda da avantaj Konyaspor’a geçti.
18. haftada diğer üç maçta alınan sonuç, Ankaragücü adına haftanın belki de olumlu taraftan değerlendirilebilecek tek gelişmesiydi. Küme düşme potasında yer alan ekiplerden Hes Kablo Kayserispor deplasmanda Alanyaspor’a 5-1 yenilip 10, yine ateş hattının sıcaklığını derinden yaşayan Antalyaspor kendi sahasında Göztepe’ye 3-0 mağlup olup 14, kümede kalma barajının bir basamak üzerinde yer alan Kasımpaşa ise dış sahada Trabzonspor’a 6-0 yenilip 15 panda kaldı. Ankaragücü’nün rakibi olan tüm takımlar kaybettiği için, puanlarda ve sıralamada bir değişiklik olmadı.
Sarı-lacivertli ekibin bundan sonra oynayacağı iki maç bu anlamda büyük önem taşıyor. Başkent temsilcisi, hafta sonunda Hes Kablo Kayserispor ile deplasmanda mücadele edecek ardından da kendi sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Bu maçlardan çıkacak sonuçlar, Ankaragücü’nün lig rotasını büyük ölçüde belirleyecek.

FIFA İLE TEMASA GEÇİLDİ

Ankaragücü yönetimi öncelikle gelebilecek eksi 3 puan cezasını bertaraf etmek için yoğun çaba harcarken, transfer yasağını kaldırma konusunda da girişimlerini sürdürüyor. Bu anlamda, FIFA’daki dosyalarla ilgili olarak, 24 Ocak’ta bir karar verileceği bilgisi kulübe iletildi. Ligin ikinci yarısının başlaması ve ara transferin 31 Ocak’ta bitecek olması nedeniyle hareket alanı daralan sarı-lacivertli yönetim, geçen hafta içinde FIFA ile temasa geçip, bu tarihin öne çekilmesi yönünde talepte bulundu. Yönetim, dava açan oyuncularla görüşme trafiğini hızlandırıp, konuyu sonuçlandırmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!