En iyi kareler

Güncelleme Tarihi:

En iyi kareler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2019 16:22

Dünyanın dört bir tarafında çekilen ve ‘World Press Photo (WPP) 2019’ yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergi, Armada GaleriM’de ziyarete açıldı. Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği himayesindeki sergi, 23 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, ‘World Press Photo (WPP) 2019’ fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, fotoğraf meraklılarına sergiyi mutlaka görmeleri tavsiyesinde bulundu.

129 ÜLKEDEN 78 BİN 801 FOTOĞRAF

Serginin küratörü Yi Wen Hsia, Hollanda Kraliyet ailesi tarafından organize edilen yarışmada bu yıl ‘Güncel Konular’, ‘Genel Haberler’, ‘Spot Haberleri’, ‘Çevre’, ‘Doğa’, ‘Uzun Erimli Projeler’, ‘Portreler’ ve ‘Spor’ dallarında ödüllerin verildiği anlattı. İlki bundan 62 yıl önce düzenlenen yarışmaya 300 fotoğrafın katıldığını, bu yıl ise 129 ülkeden 4 bin 738 fotoğrafçının gönderdiği 78 bin 801 fotoğrafın yarıştığını ifade eden Yumi Goto, amaçlarının dünyayı kayda değer öykülerle birbirine bağlamak olduğunu ifade etti.

En iyi kareler


Yarışmada ‘Spot Haberler’ kategorisinde ‘Öyküler, Birincilik’ ödülü alan Hollandalı fotoğrafçı Pieter Ten Hoopen, Latin Amerika’nın çeşitli ülkelerinden ABD’ye gitmek isteyen göçmenleri takip ettiğini ve hikâyelerine ortak olduğunu ifade etti.

En iyi kareler


Yarışmada, Anadolu Ajansı (AA) Foto Muhabiri Elif Öztürk, ‘Kırkpınar Oil Wrestling Festival’ serisi ile ‘Spor Hikâyeleri’ kategorisinde üçüncülüğe layık görüldü.




BAKMADAN GEÇME!