Elektronik sporun yenilmez dansçısı

Güncelleme Tarihi:

Elektronik sporun yenilmez dansçısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 14:42

Ankara’da yaşayan 18 yaşındaki amatör dansçı Umutcan Tütüncü, geçtiğimiz senenin şampiyonu unvanıyla katılarak Türkiye’yi temsil ettiği dünyaca ünlü E-Spor (Elektronik Spor) yarışması ‘Just Dance World Cup 2018’de yeniden birinciliğin sahibi oldu.

Haberin Devamı

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen yarışmaya kıtalar arası elemeleri geçen 18 yarışmacı katıldı. 2017’nin dünya şampiyonu olduğu için direkt olarak Paris’teki yarışmaya katılan 18 yaşındaki dansçı, final pistinde rakipleriyle olan bütün karşılaşmalarını kazandı ve şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Şampiyonaya hazırlanmak için günde 3 saat ‘Just Dance’ antrenmanı yaptığını belirten Umutcan, “Beni en çok mutlu eden Türkiye’yi uluslararası bir platformda temsil etmek ve bu temsille birinciliğe ulaşmak” dedi.

OYUNA DANS KARAKTERİ OLARAK EKLENDİ

‘Just Dance’ dünyaca ünlü Ubisoft firması tarafından geliştirilen, hareket sensörleriyle oynanan bir dans oyunu. Dünya genelinde artan E-Spor (Elektronik Spor)dalının bir parçası olan oyunda, hareketli şarkılar eşliğinde ekranda gösterilen figürleri yapan oyuncular, en iyi puanı toplamaya çalışıyor. Oyunun uluslararası yarışma platformunda ise elemeler sonucu belirlelen isimler, final sahnesinde ülkelerini temsil ediyor. Dünya şampiyonluğunu kazanan isim, ülkesinin bayrağıyla beraber oyun içerisine dans karakteri olarak ekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!