Elde bayrak gönüllerde coşku

Güncelleme Tarihi:

Elde bayrak gönüllerde coşku
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 16:43

Atatürk’ün 95 yıl önce kurduğu Cumhuriyet’in yıl dönümü kutlamalarında büyük bir coşku ve mutluluk vardı.

Haberin Devamı

7’den 70’e on binlerce Ankaralı ellerinde bayrak ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’e akın etti. Ankaralılar 95 yıl önceki ruhla Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Cumhuriyet’in 95. yılı Başkent’te dün coşkuyla kutlandı. Genç yaşlı on binlerce kişi sabahın erken saatlerinde Anıtkabir’i doldurdu. Saatler 10.30’u gösterdiğinde devlet erkanı Aslanlı yoldan yürüyerek Ata’nın huzuruna çıktı. Devlet erkanının ziyaretinin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. On binlerce kişi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ata’nın huzuruna, Anıtkabir’e koştu. 7’den 70’e herkes ellerinde bayraklarla ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet’in 95. Yılının coşkusunu yaşadı. Anıtkabir’e gelen öğrenciler hep birlikte 10. yıl marşını söyleyerek bu coşkuya ortak oldu.

MİNİKLERDEN CUMHURİYET GÖSTERİSİ

Haberin Devamı

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi. İmirzalioğlu Ganime Hanım Anaokulu öğrencilerinin ront gösterisinin yer aldığı programda öğrenciler şiirler okuyarak halk oyunları gösterisi sundu. Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler Çağrıbey Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirildi.

GENÇLER BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ YAKTI

Yenimahalle’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Belediye Başkanı Fethi Yaşar önce belediye önündeki ardından da Batıkent Meydan AVM önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Gençler Batıkent’te Atatürk Anıtı önündeki bağımsızlık meşalesini yaktı.

MEHTERANLI KUTLAMA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Beypazarı’nda Hanlar Önü Meydanı ile Bankalar Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı. Törende öğrenciler şiirler okudu, çeşitli okulların öğrencileri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı da gösteri sundu. Cumhuriyetin 95. yılı kutlamaları, resmigeçit töreniyle son buldu.

STATTA CUMHURİYET COŞKUSU

Kızılcahamam’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma töreniyle başladı. Etkinlik, tüm okulların katılımıyla ilçe stadında devam etti. Öğrencilerin şiirler okuduğu ve gösteriler sunduğu kutlamada çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Kızılcahamam Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı ve son olarak da Kızılcahamam Anadolu Lisesi bando takımının eşliğinde geçiş töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

HEP BİR AĞIZDAN ATATÜRK ÇOCUKLARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kahramankazan’da da Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törende coşkuyla kutlandı. Gülnaz-İbrahim Güngör Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda, ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi. Törenin sonunda öğrenciler tarafından hep bir ağızdan “Atatürk Çocukları” şarkısı okundu.

MÜZİK EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

CHP Ankara il ve ilçe teşkilatları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’e kortej halinde gitti. ‘Andımız’ okuduktan sonra, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önünden kortej halinde hareket eden kalabalık, müzik grubu eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü.

Haberin Devamı

5 GÜNDE 400 KİLOMETRE CUMHURİYET PEDALI

Bursa’nın İznik ilçesinden 29 bisikletçi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıldönümünde 5 günlük bir maratonla Ankara’ya pedal sürdü. 24 Ekim’de İznik eski belediye binası önünden hareket eden grup Bilecik, Eskişehir güzergâhını takiben Beştepe ve Anıtkabir’e ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!