Elçilik bahçesinde renkli nevruz

Güncelleme Tarihi:

Elçilik bahçesinde renkli nevruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2019 14:34

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Nevruz Bayramı resepsiyonu düzenledi. Kazakistan Büyükelçiliği’ndeki etkinliğe diplomatik misyon temsilcileri ve davetliler katıldı.

Haberin Devamı

TÜRKSOY’un Nevruz etkinlikleri için Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden davet ettiği sanatçılar, resepsiyona renk kattı. Büyükelçilik bahçesine kurulan Kazak çadırı temalı sahneye gelen ‘Kıdır Ata’, geleneksel Nevruz duası yaptı. Duanın ardından sanatçılar, sergiledikleri danslar ve söyledikleri şarkılar ile Nevruz’un bayram coşkusunu Başkent’e taşıdı. Kazakların gelin adetlerinden ‘Betaşar’ ve küçük çocuğun hayata adım atmasını temsilen ‘Tusau kesuv’ gelenekleri sahnede canlandırıldı. Etkinlikte katılımcılara Nevruz Pilavı da ikram edildi.

Elçilik bahçesinde renkli nevruz

GELENEKLER ANADOLU’DA YAŞIYOR

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, şunları söyledi:
“Nevruz, örf ve adetlerimizin, Avrasya halklarının bütün geleneklerinin bir arada yaşandığı ve şenlik olarak kutlandığı özel bir gün. Kazakistan’ın gelenekleri Anadolu’nun birçok bölgesinde aynen devam ettiriliyor. Bu, Türk halklarının bağlarının ve köklerinin ne kadar derinlere gittiğinin bir göstergesi. Örf ve adetlerimizi sadece nevruz bayramında değil, diğer bayramlarda da tanıtarak genç nesillere aktarmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Elçilik bahçesinde renkli nevruz

BÜTÜNLÜĞE KATKI SAĞLIYOR

Etkinlikte konuşan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş, “Gelenekselleşen ve dünyanın çeşitli ülkelerine taşınan TÜRKSOY Nevruz Kutlamaları’nın ilk ateşi Bolu’da, Köroğlu heykelinin açılışıyla yakıldı. Kazakistan Büyükelçiliği’nin ev sahipliği yaptığı bu gibi faaliyetlerle, hem kültürel ilişkilerimize hem de Türk Dünyası’nın bütünlüğüne katkı sağlanıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!